Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Winst en titels voor Worsham en Hagan

pm2_hagan_p

Del Worsham heeft met een rechtstreekse overwinning op Spencer Massey (zijn enige overgebleven rivaal) in zijn eerste Top Fuel-seizoen voor Al-Anabi Racing de titel in de koningsklasse voor zich opgeëist. Worsham bekroonde zijn net veroverde titel met de dagzege door in de finale Tony Schumacher te kloppen. Bij de Funny Cars stelde Matt Hagan (foto boven) zijn eerste titel veilig door overwinningen op Jack Beckman en Cruz Pedregon en gaf zijn kampioenschap extra glans door vervolgens ten koste van Robert Hight naar de dagzege te rijden. In de Pro Stock klasse had Jason Line in een eerder stadium de titel al veiliggesteld.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA en Remco Scheelings

De laatste en allesbeslissende wedstrijd in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series werd verreden in Pomona.

pm2_worsham_a
Del Worsham

In de Top Fuel klasse waren Spencer Massey, Del Worsham en Antron Brown de grote kanshebbers op het veroveren van de titel. Brown viel in de kwartfinale af waarna in de halve finale de ‘winner takes it all’ confrontatie volgde tussen Worsham en Massey. Bij de start was Massey 0,004 seconde eerder weg maar met 3,800 tegen 3,808 seconden was Worsham sneller in de run en passeerde zo met een voorsprong van 0,004 seconde als eerste de finishlijn. Daarmee was de eerste Top Fuel-titel voor Worsham binnen en mag de Al-Anabi-piloot zich de opvolger noemen van zijn teamgenoot Larry Dixon. Met zijn kampioenschap krijgt Worsham ook de cheque van USD 500.000,-- in bezit.

pm2_worsham_p
Del Worsham

Worsham gaf zijn net verworven titel extra glans door in de finale ten koste van Tony Schumacher ook nog de dagzege te pakken. Worsham voerde bijna het gehele seizoen het kampioenschap aan maar liet uitgerekend in de Countdown to the Championship kostbare punten liggen. Nadat het team overschakelde op een nieuw chassis kwamen de successen net op tijd terug om met de achtste zege van het seizoen ook de titel in de wacht te slepen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet