Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Record voor Worsham maar Massey wint

reading_massey

De eliminaties van de wedstrijd in Reading die gisteren moesten worden afgebroken wegens regen zijn vandaag afgerond. En opnieuw was er sprake van regen maar nu in de vorm van een recordregen want in zowel de Top Fuel als Pro Stock klasse werden de eerder dit weekend gevestigde records aan flarden gereden. Voor Del Worsham was echter zelfs de onvoorstelbaar snelle tijd van 3,735 seconden niet genoeg om een aan het startlicht veel sneller reagerende Spencer Massey (foto) van de overwinning af te houden.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings, NHRA

Voordat de regen gisteren het verdere verloop van de eliminaties onmogelijk maakte was de wedstrijd op Maple Grove Raceway bij de Top Fuelers en Funny Cars gevorderd tot de halve finale. In de Top Fuel klasse klopte Del Worsham vandaag in 3,77 tegen 3,83 seconden Dave Grubnic terwijl Spencer Massey een volledige Al-Anabi Racing-finale voorkwam door Larry Dixon uit te schakelen.

reading_worsham_a
Del Worsham

In de eerste eliminatieronde was Worsham gisteren met 3,760 seconden al goed voor een nieuw nationaal record maar in de finale zette de Al-Anabi-rijder de niet voor mogelijk gehouden tijd van 3,735 seconden op de klokken. Toch was zelfs dat niet voldoende om Massey, die in 3,770 seconden de finishlijn passeerde, te kloppen. Met een reactietijd van 0,056 tegen 0,101 seconde was Massey namelijk veel eerder weg bij de lichten en passeerde zodoende 0,01 seconde voor Worsham de finishlijn en pakte daarmee de winst in de 19de wedstrijd van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series.

reading_hight
Robert Hight

Bij de Funny Cars klopte in de ene halve finale Johnny Gray Bob Tasca terwijl Robert Hight de Ford-eer hooghield door Jeff Arend uit te schakelen. Gray was het hele weekend al de snelste Funny Car-piloot maar probeerde in de finale net iets te veel, ging up in smoke, waardoor Hight in 4,06 seconden gemakkelijk naar de overwinning kon rijden.

reading_line
Jason Line

In de Pro Stock klasse stond er opnieuw geen maat op Jason Line. Na zijn record in de eerste eliminatieronde (6,483 seconden) liet de Summit Racing-rijder in de kwartfinale de klokken stilstaan bij 6,477 seconden, opnieuw een aanscherping van zijn nationale toptijd. In de halve finale was een 6,48 seconden voldoende om teamgenoot Greg Anderson kansloos te laten terwijl in de andere halve finale Ronnie Humphrey verraste met een snelle tijd van 6,489 seconden en daarmee Rodger Brogdon klopte. Maar ook in de finale bleef Line constant, klokte een tijd van 6,484 seconden en pakte daarmee ten koste van Humphrey (6,53 seconden) de overwinning.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet