Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Spectaculaire AutoMotoShow-finale in Drachten

ams3_voor_flamholc

Komend weekend wordt met AutoMotoShow3 het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing afgesloten. In alle klassen is de strijd nog volledig open zodat een spannend en spectaculair wedstrijdverloop tegemoet kan worden gezien waarbij de beslissingen waarschijnlijk pas in de allerlaatste runs zullen vallen. Na zijn supersnelle baanrecord van half juli is ook Adam Flamholc (foto boven) terug met zijn fraaie Pro Modified Camaro. Het is meteen de laatste mogelijkheid om de snelle Camaro aan het werk te zien aangezien de auto direct na Drachten naar Amerika wordt verscheept. In Drachten krijgt de Zweedse nummer drie van het FIA Europees Kampioenschap 2010 concurrentie van David Vegter die gaat proberen het Pro Modified-baanrecord weer in Nederlandse handen te brengen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

AutoMotoShow3 is de afsluitende wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing en dus de laatste kans van het jaar om de snelst-accelererende auto’s en motoren dicht bij huis aan het werk te zien. In alle klassen zijn nog meerdere titelkandidaten en net als bij de eerste twee wedstrijden van dit jaar zijn bijna alle klassen zowel kwantitatief als kwalitatief uitstekend bezet. Zo telt Super Pro ET, de snelste autoklasse waarin gestreden wordt om een Open Nederlandse titel maar liefst 24 deelnemers met absoluut topmateriaal. Maar Pro ET doet daar met 22 inschrijvingen nauwelijks voor onder terwijl bij de motoren ook grote, mooie en snelle velden aan de start komen.

ams3_voor_flamholc_p
Adam Flamholc

Pro Mod geweld
Absolute klapper tijdens AutoMotoShow3 is natuurlijk Adam Flamholc, de Zweed die in juli de 201 meter afraffelde in 4,18 seconden en daarmee het Pro Modified-baanrecord verpulverde. Zijn eerste optreden op de Dragstrip Drachten is de Zweedse superster zo goed bevallen dat hij dit weekend terug is voor meer en daarnaast met zijn bedrijf MMR ook nog als medesponsor van het evenement optreedt. Zijn doel voor dit weekend is duidelijk; zijn eigen baanrecord verder aanscherpen! Het bijzondere feit doet zich voor dat Drachten tevens het laatste Europese optreden van de fraaie 2.500 pk sterke Camaro is. Komende maandag wordt de auto naar Amerika verscheept waar Flamholc later dit jaar aan diverse Amerikaanse Pro Modified wedstrijden gaat deelnemen.

ams3_voor_vegter
David Vegter

Op de Dragstrip Drachten krijgt Flamholc concurrentie van David Vegter, de Nederlandse Pro Modified-piloot die er alles aan zal doen om het baanrecord naar eigen land terug te halen. Vegter was vorige week met zijn team Vegter Pro Mod Racing op Circuit Park Zandvoort tijdens de Masters of Formula 3 waarbij de zwarte MPM-Camaro zich in een grote belangstelling mocht verheugen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet