Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Vegter Pro Mod Racing promoot dragracen tijdens Masters op Zandvoort

mf3_vegter_2

David Vegter en het team van Vegter Pro Mod Racing hebben afgelopen weekend tijdens de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort het grote publiek kennis laten maken met de dragrace-sport. De aanblik van de imposante Pro Modified MPM ’67 Camaro boezemde al ontzag in maar toen de 2.500 pk sterke motor zich even voorzichtig liet horen waren de bewonderende kreten helemaal niet meer van de lucht.

Tekst en foto’s: p.r.

Maar liefst 46.500 toeschouwers trok de 21ste Masters of Formula 3 naar Circuit Park Zandvoort en een groot deel van hen kan de aanwezigheid van de in MPM-kleuren gestoken Vegter Pro Mod Racing ’67 Camaro niet zijn ontgaan. Dankzij Marc van Ginkel van Circuit Park Zandvoort had het team van David Vegter een niet te missen prominente plaats op het Paddock toegewezen gekregen. Bij het uitladen op zaterdagochtend was er dan ook al direct grote belangstelling van de monteurs van de diverse Formule 3-teams. Toch wel iets gewend maakte de aanblik van een V8 met blower zelfs op deze jongens de nodige indruk. Ook monteurs van Equipe Verschuur, het team dat in het HTC Dutch GT4 Championship een moderne Camaro inzet, kwamen naar de Vegter Camaro kijken. ’s Avonds ging de Vegter-crew bij Verschuur op bezoek en het kon natuurlijk niet uitblijven of al snel was de GT4 Camaro-voorbumper voorzien van een Vegter Pro Mod Racing sticker!

mf3_vegter_1

Twee dagen lang beantwoordden David Vegter en zijn team vragen van de vele geïnteresseerden terwijl twee promotiedames flyers uitdeelden voor AutoMotoShow 3, de van 26 tot en met 28 augustus te verrijden dragraces op de Dragstrip Drachten waar Vegter ook aan de start verschijnt. Kinderen maakten massaal van de gelegenheid gebruik om voor een foto even in de snelste Camaro van Nederland te mogen zitten.

mf3_vegter_3

Hoogtepunt was natuurlijk het opstarten van de 2.500 pk sterke Camaro-motor. Direct verzamelde zich een grote menigte rond de MPM Camaro om al dit geweld van zo dicht mogelijk bij aan te horen. Er werd dan ook flink gefilmd en gefotografeerd en nadat de motor weer was uitgeschakeld steeg er een luid gejuich en applaus op. David Vegter en zijn team bestaande uit Dick Koster, Nik Spijker en Gijs Visser hebben tijdens de Masters een visitekaartje afgegeven waarbij de Amerikaanse ‘fan friendlyness’ die zo kenmerkend is voor het dragracen ook in Zandvoort te proeven was.

mf3_vegter_4

Helaas moest het team de mensen teleurstellen die hoopten dat Vegter nog voor een dikke burn out demonstratie op de baan zou verschijnen. Het demo-programma van Red Bull was al zo vol dat daarin helaas geen ruimte gemaakt kon worden voor een optreden van de MPM Camaro. Van 26 tot en met 28 augustus is de Camaro echter wel in actie te zien op de Dragstrip Drachten en hopelijk zijn er veel mensen zo geïnteresseerd geraakt dat ze eind augustus richting Drachten komen om de laatste AutoMotoShow van dit jaar mee te maken.

mf3_vegter_5

Naast deze wedstrijd in Drachten wil het team van Vegter begin september ook weer op Santa Pod aan de start staan voor de European Finals, de laatste wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. In 2012 hoopt Vegter aan alle wedstrijden van dit hoog aangeschreven kampioenschap mee te doen. Daarvoor is het team wel op zoek naar aanvullende sponsoring. Wie interesse heeft om een samenwerkingsverband aan te gaan met Vegter Pro Mod Racing kan contact opnemen met sales@velocityracing.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet