Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Spectaculaire AutoMotoShow-finale in Drachten

ams3_1

Half juli gemist hoe Adam Flamholc het Pro Modified baanrecord van Drachten verpulverde? Jammer, maar geen nood. Van 26 tot en met 28 augustus is de supersnelle Zweed terug om het tijdens AutoMotoShow3 in overtreffende trap nog eens over te doen. AutoMotoShow3 is de laatste kans van het jaar om de sensatie van de snelste auto’s en motoren in eigen land live mee te maken. Maar AutoMotoShow3 is meer, zo wordt gestreden om de laatste punten in het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing, is er een show van custom bikes en cars en een spetterend feestprogramma met live muziek.

Tekst: p.r.
Foto’s: Remco Scheelings

XpoEvents heeft in één seizoen AutoMotoShow de evenementen op Dragstrip Drachten definitief op de kaart gezet. Na de verrassende première van het nieuwe fenomeen in juni volgde in juli het onvergetelijke optreden van de Europese dragrace-toppers dat de Friese plaats op zijn grondvesten deed schudden. Duizenden pk’s, trommelvliezen teisterende decibellen, acceleratiecijfers waar Formule 1-bolides bij verbleken en snelheden van ruim 300 km/u! Van 26 tot en met 28 augustus is het totaalspektakel van AutoMotoShow voor de laatste maal dit jaar terug op de Dragstrip Drachten en dus de laatste kans om deze spectaculaire racemonsters en alles wat daarbij hoort live aan het werk te zien.

ams3_2

Absolute klapper is natuurlijk Adam Flamholc, de Zweed die in juli de 201 meter afraffelde in 4,18 seconden en daarmee het Pro Modified baanrecord verpulverde. Zijn eerste optreden op de Dragstrip Drachten is de Zweedse superster zo goed bevallen dat hij bij AutoMotoShow3 terug is voor meer. Zijn doel is duidelijk; zijn eigen baanrecord verder aanscherpen! De Zweed krijgt daarbij concurrentie van David Vegter, de Nederlandse Pro Modified-piloot die er alles aan zal doen om het baanrecord in eigen huis te houden. Pro Modified-bolides zijn de snelst accelererende auto’s met deuren ter wereld en kunnen de ¼ mijl afleggen in 5,9 seconden en halen daarbij snelheden tot wel 390 km/u.

ams3_3

AutoMotoShow3 is ook de laatste wedstrijd die meetelt voor het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing. In alle klassen zijn de verschillen nog zo klein dat een spannende strijd tegemoet kan worden gezien waarbij de winnaar van AutoMotoShow3 zeer waarschijnlijk ook met de Nederlandse titel naar huis gaat. Voor de winnaars is het dus dubbel feest. Bij de auto’s wordt gestreden in zeven verschillende klassen en bij de motoren zelfs acht. Maar niet alleen op de dragstrip is er voortdurend van alles te beleven. AutoMotoShow heeft ook naam gemaakt met een uitgebreid omlijstend programma. Zo is er een fraaie show van bijzondere custom bikes en cars, een uitgebreide shopping-area en op zaterdagavond een feest met veel muziek waarbij vooral het optreden van de live-band een absolute klapper is.

ams3_4

AutoMotoShow3 wordt gehouden op 26, 27 en 28 augustus op Vliegveld Drachten, De Knobben 100A, 9202 XJ Drachten. Aanvang op vrijdag en zondag om 10.00 uur en op zaterdag om 9.00 uur. Op zaterdagavond is er een feestprogramma met veel live muziek. De toegangsprijs bedraagt voor de vrijdag € 15,00 de zaterdag € 20,00 en de zondag eveneens € 20,00. Afzonderlijke tickets voor de feestavond kosten € 10,00. Tweedaagse tickets zijn voor € 30,00 te koop terwijl voor een driedaagse totaalticket € 35,00 moet worden betaald. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Tickets zijn te koop bij de filialen van de Free Record Shop en Van Leest maar ook online te bestellen via www.automotoshow.nl. Op deze site is tevens alle informatie over het evenement na te lezen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet