Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Speedgroup NitrOlympX voorbeschouwing online

hh_voor_speedgroup

Het nieuwste nummer van de Speedgroup Club Europe nieuwsbrief is online met daarin onder andere een uitgebreide voorbeschouwing op de volgend weekend (12-14 augustus) te verrijden NitrOlympX op de HockenheimRing. De NitrOlympX is met ruim 45.000 toeschouwers één van de best bezochte dragraces van het seizoen en is alweer de vierde ronde van het FIA en zesde ronde van het UEM Europees Kampioenschap Drag Racing.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Speedgroup Club Europe is een initiatief van Speedgroup, de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing en de NDRS Drag Racing Series. De Speedgroup Club Europe newsletter nummer 12 is te lezen via de volgende link:
club.speedgroup.eu/newsletters/2011/edition12_2011

In de nieuwste editie van de Speedgroup Club Europe nieuwsbrief een uitgebreide voorbeschouwing op de NitrOlympX die van 12 tot en met 14 augustus op de ‘Rico Anthes Quartermile’ van de HockenheimRing wordt verreden. Voor de auto’s is het alweer de vierde van vijf ronden die meetellen voor het FIA Europees Kampioenschap. Na een onderbreking van zeven jaar telt de NitrOlympX dit seizoen bij de motoren ook weer mee voor de Europese titelstrijd. Voordat zij in Hockenheim hun zesde en eveneens voorlaatste wedstrijd van het seizoen afwerken moeten de motoren komend weekend voor hun vijfde wedstrijd nog aantreden in het Noorse Gardermoen. In de nieuwsbrief verder een update van de stand van zaken in de diverse kampioenschappen zo halverwege het seizoen en korte gesprekken met rijders voor wie Hockenheim een thuisrace is. Tot slot aandacht voor de afgelopen weekend verreden NDRS Nationals II op Tierp.

hh_voor_joosten
Robert Joosten

Wat de auto’s betreft moet de Nederlandse deelname in Hockenheim worden gezocht in de klasse Pro Modified waar Robert Joosten, Marc Meihuizen en Robert Koper aan de start verschijnen.

hh_voor_meihuizen
Marc Meihuizen

Bij de motoren in de klasse Super Twin met Roel Koedam en Job Heezen twee landgenoten terwijl in de klasse Pro Stock Bike Gert-Jan Laseur de Nederlandse eer moet hooghouden.

hh_voor_wijden
Tom van der Wijden

Naast alle klassen die strijden om het FIA en UEM Europees Kampioenschap heeft de NitrOlympX ook nog een omvangrijk programma in de Sportsman klassen. Bij de auto’s blijft de Nederlandse deelname beperkt tot Cas van de Mosselaar (Super Gas) en Tom van der Wijden (Pro ET) terwijl bij de Junior Dragsters Ivana van den Berg staat ingeschreven.

hh_voor_mosselaar
Cas van de Mosselaar
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet