Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Marc Meihuizen sterk in Tierp

meihuizen1_ndrs_tierp

Marc Meihuizen heeft vandaag tijdens de voor het Zweedse Pro Modified Kampioenschap meetellende race op Tierp Arena een uiterst sterke vierde kwalificatietijd op de klokken gezet. Met zijn 6,069 seconden evenaarde de Nederlander bijna de 6,05 seconden die hij half juni tijdens de Sweden Internationals op hetzelfde circuit liet optekenen. Met een fabelachtige tijd van 5,922 seconden (ver onder het bestaande Europese record) neemt Johan Lindberg de eerste kwalificatiepositie in.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

De NDRS Nationals II op Tierp Arena is een ingelaste wedstrijd op de Scandinavische dragrace-kalender en telt mee voor de NDRS Sportman Series en het Zweedse Pro Modified Kampioenschap. De kwalificaties werden vandaag afgewerkt terwijl morgen de eliminaties op het programma staan.

meihuizen2_ndrs_tierp

Tijdens de voor het FIA Europees Kampioenschap meetellende wedstrijd half juni in Tierp was Marc Meihuizen met een dik persoonlijk record van 6,05 seconden (goed voor de vierde kwalificatiepositie) al sterk onderweg en vandaag was dat niet anders. Met een bijzonder snelle 6,069 seconden zette Meihuizen de vierde tijd op de klokken waarmee de Nederlander opnieuw aantoonde dit jaar niet alleen uiterst snel maar ook zeer constant te zijn. In het uit 18 auto’s bestaande veld is Meihuizen de enige niet-Scandinaviër. Meihuizen is niet zomaar naar Tierp afgereisd. Zijn hoofddoel voor dit seizoen is het doorbreken van de 6-seconden-barrière en Tierp is één van de weinige locaties waar deze droom werkelijkheid kan worden.

meihuizen3_ndrs_tierp

Dat tijden onder de 6-seconden mogelijk zijn werd vandaag al aangetoond. De snelste tijd in de Pro Modified klasse ging naar regerend FIA Europees kampioen Johan Lindberg die met zijn fabelachtige tijd van 5,922 seconden ver onder het bestaande Europees record van Adam Flamholc (5,967 seconden) bleef. Flamholc, de houder van het baanrecord in Drachten kwam in Tierp niet verder dan een tiende plaats. Achter Lindberg bleef ook Micke Gullqvist met zijn tijd van 5,948 seconden onder het bestaande Europese record. De derde plaats op de kwalificatielijst is voor Mats Eriksson die met zijn tijd van 6,062 seconden Meihuizen net voor bleef. Morgen worden in Tierp de eliminaties verreden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet