Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Hakan Nilsson met Team Andersen in FIA EK Top Fuel

 nilsson.03

Eind vorig jaar ging al het gerucht dat de Denen Karsten en Per Andersen in 2006 met een eigen Top Fuel-team aan de start zouden verschijnen. Afgelopen week kwam dan eindelijk de bevestiging en werden meer details over het nieuwe team naar buiten gebracht. Een verrassing mag zeker de rijder worden genoemd. In de cockpit zal Håkan Nilsson namelijk plaatsnemen, de Zweed die zo ongeveer vanaf de start van de Pro Mod-klasse met deze snelste doorslammers actief is geweest en ook diverse Europese kampioenschappen op zijn naam heeft staan.

Tekst en foto's: Remco Scheelings
Schets en design: copyright Lars Svensson

Hoewel Karsten en Per Andersen debuteren met een eigen team heeft het Deense duo al een ruime staat van dienst in de koningsklasse. Als crewchiefs waren zij verantwoordelijk voor de Europese titels en snelle tijden van Jens Nybo en Kim Reymond. Het afgelopen jaar hadden de Andersens de technische leiding over het team van Tommy Möller, achter de Nederlander Lex Joon nummer twee in de Europese titelstrijd.

 nilsson.01
Håkan Nilsson

Karsten en Per Andersen hebben via bemiddeling van Doug Herbert in Amerika beslag gelegd op een bijna nieuwe dragster, die slechts zestien runs heeft gereden. Het team rijdt alle wedstrijden van het FIA Europees Kampioenschap. Enigszins verrassend is dat Håkan Nilsson als rijder zal optreden. Nilsson is al vele jaren actief in de Pro Modified-klasse en heeft daarbij diverse Europese titels op zijn naam staan. De Zweden en Denen bundelen nu hun krachten. Landmeco en Nilssons jarenlange trouwe sponsor Veidec treden op als geldschieters. De crew zal ook bestaan uit een combinatie van Zweden en Denen. De Andersens beschikken over een aantal geroutineerde monteurs terwijl ook Nilsson diverse (weliswaar in Pro Mod) ervaren mannen meeneemt. Voormalig Europees Top Fuel-kampioen Kim Reymond zal als rijderbegeleider optreden. De vertrouwde Pro Mod-Camaro is inmiddels verkocht naar Amerika.

 nilsson.02
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet