Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Speedgroup Club Europe newsletter 13 online

speedgroup_nwl13_480

Het dertiende nummer van de Speedgroup Club Europe nieuwsbrief is online. In de nieuwste editie van het door de Speedgroup opgezette online magazine veel aandacht voor diverse Nederlandse rijders en teams, de vorderingen van Tierp Arena, de nieuwe en hypermoderne dragstrip die momenteel in Zweden wordt aangelegd en een vooruitblik op de Performance Racing Industry Trade Show die van 9 tot en met 11 december in Orlando wordt gehouden en waar Speedgroup prominent aanwezig is.

Tekst: Remco Scheelings

Speedgroup Club Europe (www.club.speedgroup.eu) is een initiatief van Speedgroup (speedgroup.eu), de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing. In het meest recente nummer (http://club.speedgroup.eu/newsletters/edition13_2010/edition13_start.htm) veel aandacht voor Nederlandse rijders en teams. Zo blikt Lex Joon terug op zijn Amerikaanse avontuur in Pomona en kijkt de Top Fuel-piloot alvast vooruit naar 2011. Twee Nederlandse teams waarvan de prestaties dit jaar tegenvielen waren Pro Dutch Racing en Zodiac Racing. Robert Joosten en Vincent Pels geven uitleg wat er mis ging maar nog veel belangrijker, zijn tot het uiterste gedreven om volgend seizoen de zaken met topklasseringen weer recht te zetten.

Verder wordt aandacht besteed aan de vorderingen van Tierp Arena, het hypermoderne dragrace-complex dat een klein uur rijden ten noorden van Stockholm uit de grond wordt gestampt. Als de eigenaren hun zin krijgen wordt er volgend jaar juni al een ronde om het FIA en UEM Europees Kampioenschap op deze strip verreden. In nummer 13 ook veel aandacht voor de Performance Racing Industry Trade Show (PRI show) die van 9 tot en met 11 december in Orlando Florida wordt gehouden en waar Speedgroup met een eigen stand aanwezig zal zijn. Daarnaast diverse onderwerpen als een reportage over ME Racing Services, de chassisbouwer die niet alleen in het dragracen maar ook in andere takken van de autosport tot de top behoort en ‘the spirit of dragracing’ een fotografische terugblik waarbij nu eens niet de actie op de strip centraal staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet