Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Kort Europees en Amerikaans nieuws

Net als in alle andere takken van de autosport komen ook in het dragracen kort na de afsluiting van het seizoen de eerste nieuwtjes voor volgend jaar alweer naar buiten.

Tekst: Remco Scheelings

Het uit de Formule 3 bekende Engelse Team West-Tec gaat komend seizoen zijn activiteiten uitbreiden met een heus Top Fuel team in het FIA Europees Kampioenschap. Hoewel in eerste instantie nog geen rijder werd aangekondigd maar in Ben Allum al wel een crewchief was aangetrokken kon de optelsom snel worden gemaakt. Allum was namelijk in het verleden crewchief voor Andy Carter en de onttroonde Europees kampioen had kort na de European Finals zijn afscheid bij Andersen Racing aangekondigd. Eén en één was hier inderdaad twee want korte tijd later werd Carter als rijder van de nieuwe Team West-Tec Top Fueler gepresenteerd. Hoofdsponsor is Carter’s jarenlange partner Lucas Oil. In hoeverre het circuit en dragrace-team van elkaars kennis kunnen profiteren moet worden afgewacht maar verheugend is wel dat beide takken van autosport nu nauwer met elkaar worden verbonden. In publiciteit en marketing kan het dragracen zeker profiteren van de kennis die Team West-Tec uit de Formule 3 meeneemt.

Nieuwe poging Chris Andrews
Nog meer Top Fuel nieuws uit Engeland. Vandaag wist Eurodragster te melden dat Chris Andrews in 2011 zijn rentree maakt in het FIA Europees Kampioenschap. De jonge rijder probeerde het eerder in 2005 maar zag zijn pogingen toen na een paar wedstrijden stranden door sponsorperikelen en een forse motorschade. Daarna was Andrews in 2006 en 2007 ook nog als monteur actief in de crew van Lex Joon. Komend seizoen onderneemt de sympathieke Engelsman echter een nieuwe poging. Zijn team, F&A Racing heeft in Amerika de hand weten te leggen op een auto die (naar eigen zeggen) wedstrijden heeft gewonnen en in het NHRA kampioenschap in de toptien is geëindigd. De F van F&A Racing staat voor crewchief Forbes. Het team is echter nog wel op zoek naar sponsors.

Crewchiefs weg
Ook in Amerika hebben de eerste wijzigingen zich al aangediend. Bij het team van John Force heeft crewchief Austin Coil zijn (tijdelijke) vertrek aangekondigd. De man die Force naar al zijn 15 NHRA Funny Car titels leidde moest dit jaar al genoegen nemen met een iets minder prominente rol (achter Mike Neff) en heeft daar nu zijn conclusies uit getrokken. Voorlopig gaat het om een eenjarige pauze maar of Coil daarna bij Force terugkeert is de vraag. Ook bij Don Schumacher Racing neemt een crewchief afscheid. Daar stopt Ed McCulloch, de crewchief van Ron Capps.

Spencer Massey
Bij Don Schumacher Racing is nog meer te melden. Sponsor U.S. Army heeft het contract opnieuw met een jaar verlengd waardoor Tony Schumacher ook in 2011 de legerkleuren in de Top Fuel klasse zal verdedigen. Zoals eerder gemeld moest Cory McClenathan binnen het team het veld ruimen omdat sponsor FRAM uit marketingoogpunt een jongere rijder in hun Top Fueler wilde. In Spencer Massey hebben team en sponsor een opvolger voor McClenathan gevonden. De 28-jarige Massey reed eerder voor het team van Don Prudhomme (Snake Racing) waar hij in 2009 de naar Al-Anabi overgestapte Larry Dixon mocht vervangen. Toen de hoofsponsor van het team eind 2009 stopte zat Massey afgelopen seizoen zonder werk. Na een jaartje pauze keert hij nu dus weer terug.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet