Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: De eerste klap is……

 joon.test.1
Mochten er na dit weekend in de kranten berichten opduiken over meldingen bij de politie Zaanstreek van onverklaarbare geluiden, een lichte aardschok of een vreemde gele gaswolk boven de stad. Niets aan de hand. Het waren de eerste klappen van de MPM Top Fuel Dragster van Lex Joon die zaterdagmiddag in de werkplaats in Zaandam werd opgestart.

tekst en foto's: Remco Scheelings

Komend Paasweekend rijdt Lex Joon op Santa Pod zijn eerste meters met de ex David Baca Top Fuel Dragster. Om alle systemen te checken en in Engeland niet voor onaangename verrassingen te staan, wilde het team de 8.000PK sterke motor voor het vertrek aan een laatste test onderwerpen. Geen alledaagse bezigheid gezien de geluidsproductie van de machine.

Na een eerste geslaagde start op methanol werd op nitro overgeschakeld. De test verliep volledig volgens plan, elke klap van de motor was raak en geen lekkages. Voldoende reden om, gehuld in een dikke gele nitrodamp-wolk, de champagne te ontkurken. MPM Top Fuel Racing kijkt dan ook reikhalzend uit naar de eerste meters tijdens de komend weekend te verrijden Easter Thunderball Pro-Fuel Shootout.
 joon.test.2
 joon.test.3
 joon.test.4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet