Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Europese kampioenen op Santa Pod gekroond



ef_pm_lindberg
Johan Lindberg

Door zijn lage kwalificatiepositie moest Lindberg het in de eerste eliminatieronde opnemen tegen Eriksson. Uiterst verrassend herstelde Lindberg zich precies op het juiste moment, zette met 6,09 seconden een snelle tijd op de klokken terwijl Eriksson juist met grote tractieproblemen te kampen kreeg. Daarmee hield Lindberg uitzicht op de titel. Gullqvist behield zijn vorm van de kwalificatie en reed in 6,08 seconden naar de tweede ronde. In de kwartfinale verbeterde Lindberg zich opnieuw en klopte in 6,02 seconden Roger Johansson.

ef_pm_gullqvist
Terwijl Bruno Bader een nette burn out aflevert mislukt deze in de achtergrond bij Michael Gullqvist

Gullqvist moest het vervolgens opnemen tegen Bruno Bader en hoewel de Zwitser zeer snel kan zijn leek de beslissing om de titel in ieder geval nog een ronde te worden uitgesteld. Gullqvist’s burn out mislukte echter volledig waarna bij de start de koppeling, die tijdens de burn out ernstig te lijden had gehad, definitief de geest gaf. Ondanks dat ook bij Bader de run alles behalve vlekkeloos verliep passeerde de Zwitser als eerste de finish.

ef_pm_rockstar
Feest bij de Rockstar-crew

Daarmee was de titel voor Lindberg een feit en kon het op de startlijn in spanning wachtende Rockstar-team ‘losgaan’. In de halve finale kwam er ook een einde aan het Europese avontuur van Troxel. In de kwartfinale was de Amerikaanse weer goed voor een 6,05 seconden maar bij het terugrijden van de burn out lekte de Camaro in de halve finale een paar druppels olie en werd stilgezet. Daarmee ging Bader ten koste van ook de tweede R2B2-rijder door naar de finale.

ef_pm_flamholc
Adam Flamholc

Absolute ster van de eliminaties was echter Flamholc. Aan de andere kant van de eliminatieladder dook de Zweed in de eerste ronde met 5,967 voor het eerst onder de zes seconden om daar in de kwartfinale een 5,98 seconden aan toe te voegen. Met zijn 5,967 seconden is Flamholc de nieuwe Europees recordhouder. In de halve finale stuitte Flamholc op de nieuwe kampioen Lindberg. De Zweed kon zijn titel echter niet bekronen met een overwinning want na de burn out kreeg Lindberg zijn Pontiac niet in zijn achteruit en was daarmee uit de strijd. In de finale daarmee Flamholc en Bader. In 6,07 seconden sloot de Zweed een perfect weekend af met een zeer fraaie overwinning.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet