Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Speedgroup Club Europe NitrOlympX voorbeschouwing

hh_speedgroup

In het nieuwste nummer van de Speedgroup Club Europe nieuwsbrief een voorbeschouwing op de komend weekend te verrijden 25ste NitrOlympX. De wedstrijd op de Rico Anthes Quartermile van de Hockenheimring is de vierde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing.

Tekst: Remco Scheelings, Speedgroup

Naast een uitgebreide algemene voorbeschouwing op de jubileumeditie van de NitrOlympX tevens interviews met Duitse rijders als Jürgen Nagel en Peter Schöfer die komend weekend zijn 25-jarig dragrace-jubileum viert. De nieuwsbrief is te vinden onder de link club.speedgroup.eu/newsletters/hockenheim_2010.

Na Hockenheim is er nog maar één ronde in de titelstrijd te gaan en dus is komend weekend ieder punt belangrijk. Zo voeren bij de Top Fuelers Risto Poutiainen en Urs Erbacher met een gelijk aantal punten de ranglijst aan en is bij de Top Methanol Dragsters het verschil tussen de broers Timo en Dennis Habermann minimaal. Maar ook in de andere klassen is nog van alles mogelijk. De Pro Modified klasse krijgt in Duitsland extra internationale aandacht door de deelname van Melanie Troxel, de Amerikaanse NHRA superster.

De Nederlandse inbreng in de FIA klassen moet worden gezocht bij de Pro Modifieds. Naast vaste EK deelnemer Robert Joosten is ook Marc Meihuizen na zijn ernstige motorschade van de Main Event dankzij hulp van sponsor Eurol eerder terug dan gedacht. Daarnaast treden Henri Joosten en Robert Koper op Hockenheim aan.

Bij de motoren telt de NitrOlympX niet mee voor het UEM Europees Kampioenschap. In de Nitro-Bike Thunder komen echter toch de Super Twin en Top Fuel Bikes aan de start. René van den Berg, Roel Koedam en Job Heezen houden hierbij de Nederlandse eer hoog.

In het bijprogramma van de NitrOlympX zijn ook vele Sportsman klassen opgenomen waardoor het totale deelnemersveld op Hockenheim ver over de 300 komt. In deze Sportman klassen komen meerdere Nederlandse dragracers aan de start. Zondagmiddag is bekend of ze zich in het internationale geweld staande hebben weten te houden. In ieder geval is het rijden op de Rico Anthes Quartermile en de entourage van het Motodrome al een belevenis op zich en anders is het een goede voorbereiding op de volgend weekend te verrijden Drachten Dutch Finals, de afsluitende ronde van het Open Nederlands Kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet