Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Velocity Racing prepareert zich voor 25ste NitrOlympX

hh_scheppers_00

Het team van Velocity Racing heeft na de Drachten Internationals niet stilgezeten. Naast alle administratieve zaken ter voorbereiding van de 25ste NitrOlympX op het circuit van Hockenheim is de Bowtie Bullet van Jan Scheppers weer helemaal nagekeken.

Tekst: pr
Foto’s: Remco Scheelings


Door de 'verhitte' Drachten Internationals gaf het brute vermogen van de Pick Up regelmatig tractieproblemen met als gevolg tireshake en wielspin. Hierdoor kregen met name de koppeling en de versnellingsbak het zwaar te verduren. De koppeling is dan ook preventief onder handen genomen door Piet Kaptein en de four speed Lenco is ook weer afgesteld en nagekeken.



Velocity Racing zal tijdens de NitrOlympX van komend weekend op Hockenheim worden versterkt door Dick en Daisy Koster van het team van Force of Habit van David Vegter. Zij zullen het vertrouwde team van Jan Scheppers bijstaan met de nodige tips om nog harder te gaan op de ‘Rico Anthes Quartermile’ van Hockenheim.

hh_scheppers_01

Voor Jan is het niet de eerste keer dat hij in actie komt tijdens de NitrOlympX. Na een paar jaar met de ‘Super Gas Mustang’ te hebben gereden en een aantal keer met de Pick Up in de Competition Eliminators zal dit keer voor het eerst met de Pick Up kunnen worden gestreden in Super Pro ET. Met startnummer 983 zal Jan als enige Nederlander in deze klasse zijn best doen zo ver mogelijk te komen tijdens deze belangrijke wedstrijd. Jan kennende zal hij ongetwijfeld voor spektakel zorgen. Als de omstandigheden goed zijn dan zit een 1/4 mijl burnout er zeker wel in!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet