Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Speedgroup Club Europe Veidec Festival voorbeschouwing

start_img2_480

Het vijfde nummer van de Speedgroup Club Europe nieuwsbrief is online. De nieuwste editie van het door de Speedgroup opgezette online magazine bevat een uitgebreide voorbeschouwing op het volgende week te verrijden Veidec Festival. Deze Zweedse ronde van het FIA en UEM Europees Kampioenschap vindt plaats op Mantorp Park, heeft met bijna 350 inschrijvingen een recordaantal deelnemers en begint aanstaande donderdag.

Tekst: Remco Scheelings, Speedgroup

Speedgroup Club Europe (www.club.speedgroup.eu) is een initiatief van Speedgroup (http://speedgroup.eu/), de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing. Clubleden ontvangen onder andere de online nieuwsbrief van de Speedgroup Club Europe. Een deel van de artikelen is vrij beschikbaar. De complete newsletter is alleen voor leden toegankelijk. Een lidmaatschap van de Speedgroup Club Europe kost slechts € 35,00.

image_mantorp_480

In nummer 5 (club.speedgroup.eu/newsletters/mantorp_2010) een uitgebreide voorbeschouwing op het Veidec Festival, de derde ronde in het FIA en de vierde ronde in het UEM Europees Kampioenschap. Naast een algemene tevens een voorbeschouwing per klasse. Traditioneel kent Mantorp Park in de FIA en UEM klassen een recordaantal deelnemers en dit jaar is dat niet anders. In de Top Fuel klasse alleen al twaalf inschrijvingen terwijl Pro Modified maar liefst 35 deelnemers kent. Bij de motoren is het al niet anders want daar moeten 22 Super Twins strijden voor de slechts acht beschikbare plaatsen in de eliminaties. In nieuwsbrief nummer vijf verder achtergrondartikelen over het nieuwe tijdwaarnemingsysteem van Mantorp Park, Simpson de bekende leverancier van allerhande veiligheidsartikelen, gesprekken met onder andere de Zweedse rijders Micke Kagered en Joran Persaker en een artikel over Veidec Racing, het Pro Stock Bike team dat tijdens het Veidec Festival de naam van de team- en evenementsponsor moet proberen hoog te houden.

Het Veidec Festival telt met bijna 350 inschrijvingen weer een recordaantal deelnemers. Naast de bekende Pro Modified rijders Robert Joosten en Robert Koper komen ook in het bijprogramma enkele Nederlandse autorijders in actie. Het voltallige Orange Country team zal naar Mantorp afreizen. Cas van de Mosselaar en Eddy van den Bos hebben zich ingeschreven in de klasse Super Gas terwijl Arnold Hol zal rijden in de klasse Stock.

De kwalificaties voor de Sportsman klassen vangen al op donderdag aan. De Pro klassen hebben hun kwalificaties op vrijdag en zaterdag terwijl de eliminaties voor zondag op het programma staan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet