Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Speedgroup Club Europe newsletter nr 4 online

start_img2_480

Het vierde nummer van de Speedgroup Club Europe nieuwsbrief is online. De nieuwste editie van het door de Speedgroup opgezette online magazine bevat een uitgebreid wedstrijdverslag en nabeschouwingen op de Nitro Nationals, de Finse wedstrijd van het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing.

Tekst: Remco Scheelings, Speedgroup

Speedgroup Club Europe (www.club.speedgroup.eu) is een initiatief van Speedgroup (http://speedgroup.eu/), de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing. Clubleden ontvangen onder andere de online nieuwsbrief van de Speedgroup Club Europa. In het meest recente nummer (http://club.speedgroup.eu/newsletters/alastaro_2010/start_preview.htm) een uitgebreid wedstrijdverslag en nabeschouwingen op de Nitro Nationals, de Finse ronde van het FIA en UEM Europees Kampioenschap. De complete newsletter is alleen voor leden toegankelijk. Een lidmaatschap van de Speedgroup Club Europe kost voor 2010 slechts € 35,00. Daarvoor ontvangt een clublid een voorbeschouwing op iedere wedstrijd van het FIA en UEM Europees Kampioenschap en na afloop van iedere wedstrijd een uitgebreide nabeschouwing met achtergrondartikelen en veel foto’s. De Speedgroup Club Europe newsletter blijft ook buiten het actieve raceseizoen gewoon verschijnen.

Tijdens de kwalificaties deed zich op Alastaro net na de finish een ongeluk voor toen de twee
Top Fuelers van Risto Poutiainen en Stig Neergaard bij een snelheid van rond de 400 km/u in elkaars wielen verstrengeld raakten. Op onderstaande link een fotoserie van de crash.
(http://www.dragracingonline.com/raceresults/2010/xii_7-alastaro-2.html)

Beide rijders bleven ongedeerd maar Poutiainen’s één race oude dragster werd volledig afgeschreven. Wonder boven wonder was de schade aan de auto van Neergaard zo beperkt dat de Deen de volgende dag met dezelfde auto alweer aan de start kon verschijnen. Poutiainen kon de race in zijn auto van vorig jaar vervolgen en werd uiteindelijk nog tweede.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet