Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Velocity Racing schadevrij terug van Drachten Internationals

di_pr_scheppers_01

Velocity Racing is meer dan tevreden teruggekeerd van de Drachten Internationals. Voor het team van Jan Scheppers was het de eerste wedstrijd van 2010. De enorm hoge temperatuur en gebrek aan zuurstof in de lucht waren ook voor Velocity Racing factoren waarmee rekening moest worden gehouden. De Bowtie Bullet is uiteindelijk met 1700 pk door Jan over de super geprepareerde strip van Drachten gejaagd wat onderweg en ook aan de finish nog een spannend moment voor Jan opleverde. Met 277 km/uur ging Jan - door wielspin- enigszins dwars over de finish.

Tekst: p.r.
Foto’s: Remco Scheelings
 

Veranderen van de bandenspanning en de set-up van het lachgas resulteerde in runs van 7.8 en 7.9 seconden (wat bij normale temperaturen 7.5 of 7.6 seconden runs zou betekenen!!). Natuurlijk kon Jan het niet laten en heeft nog een paar lange burn outs gemaakt, dit tot groot enthousiasme van de aanwezige toeschouwers. Uiteindelijk heeft Jan zich slechts als 11e kunnen kwalificeren omdat hij het brute vermogen van de Pick Up niet goed op de baan kon krijgen.

di_pr_scheppers_02

Na een stormachtige nacht waarbij de keukentent wegwaaide en het hele team een uur lang in storm, regen en onweer een gevecht met de elementen voerde om niet de hele tent weg te zien waaien, was het zondagochtend weer mooi weer en was het onvermoeibare team van Velocity Racing klaar om de eliminaties in te gaan. De 1/8 finale kwam Jan uit tegen regerend Duits Super Pro ET-kampioen Ingo Eckert die al bij de start door Jan werd verslagen. Een reactie van 0.04 seconde was genoeg om de Duitser 402 meter naar de achterkant van de snelste Super Pro ET doorslammer van Nederland te laten kijken. In de 1/4 finale kwam Jan uit tegen de Mustang van Alex Voorend die via een bye run in de 1/4 finale terecht was gekomen. Jan trok met 3 duizendste!!! een rood licht wat mogelijk te wijten was aan de Red Bull die hij tijdens het wachten in de line up had gedronken. De Energy Drink uit Oostenrijk en sponsor van Velocity Racing verhoogt namelijk ook de reactiesnelheid.

di_pr_scheppers_03
Jan Scheppers wordt door Maurice Giovannini begeleid naar de start (foto Christoph Lange)

Het team uit Rijsenhout zal voor hun volgende wedstrijd de 25e NitrOlymp'X in Hockenheim (D) op 13-14-15 augustus nog een aantal dingen aan de Pick Up verbeteren zodat er weer optimaal gepresteerd kan worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet