Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Velocity Racing klaar voor Drachten Internationals

scheppers.107b

Het team van Velocity Racing is helemaal klaar voor de Drachten Internationals. Na een winter waarin de snelste '73 Pick Up ter wereld weer helemaal uit elkaar is gegaan en de motor weer is ge-rebuild en verbeterd is het team er helemaal klaar voor.

Tekst: p.r.
Foto: Remco Scheelings

Carbon modificaties aan de onderkant en achterbak van de Pick Up en iets meer achtervleugel moeten de truck stabieler maken tijdens het laatste deel van de run. Waar Jan vorig jaar het gas los moest laten omdat de Pick Up iets te wild werd moet het nu beter en sneller gaan.

Naast de Internationals zal het team van de snelste bouwadviseur van Nederland ook deelnemen aan de 25ste NitrOlympX op Hockenheim. Afhankelijk van de baancondities op Hockenheim is een 7.5 sec run @ 300km/h het doel voor 2010. Verder is het verzoek gedaan bij de organisatie om tijdens de Saturday Night Show een unieke poging te doen om een 402 meter lange Roling Burn Out te maken met de 2000 pk sterke Pick Up truck. Zoals de kenners nog weten uit 2009 zijn lange burn outs een specialiteit van Jan.Naast de trouwe sponsors zoals: Schijf Groep, Track Engineering, Bleekemolens Raceplanet, Dubbel AA reclame, Red Bull Nederland, Ajax Brandblussers en Scheppers Bouwadvies is Front Door Media Group toegetreden als sub-hoofdsponsor van Velocity Racing. Front Door Media Group biedt complete communicatie oplossingen. Voor Velocity Racing heeft Front Door Media Group een nieuwe site gemaakt, en een nieuwe kledinglijn die via de online shop op www.velocityracing.nl te koop is en ook op de races verkocht zal worden.

Vanaf vrijdag 9 juli zal Velocity Racing op het snelste stukje asfalt van Nederland weer zijn best doen de prestaties van 2009 te verbeteren en een mooie show te brengen voor de bezoekers van de Drachten Internationals!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet