Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Speedgroup Club Europe newsletter nr 3 online

start_img2_480

Het derde nummer van de Speedgroup Club Europe nieuwsbrief is online. De nieuwste editie van het door de Speedgroup opgezette online magazine bevat een uitgebreide voorbeschouwing op de Finse wedstrijd van het FIA en UEM Europees Kampioenschap. Deze Nitro Nationals worden gehouden van 1 tot en met 4 juli op de dragstrip van Alastaro.

Tekst: Remco Scheelings, Speedgroup

Speedgroup Club Europe (www.club.speedgroup.eu) is een initiatief van Speedgroup (www.speedgroup.eu), de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing. Clubleden ontvangen onder andere de online nieuwsbrief van de Speedgroup Club Europe. Na het eerste nummer met een voorbeschouwing op de Main Event en nummer twee met een uitgebreide terugblik op dit evenement is het nu al weer tijd voor newsletter nummer 3 (http://club.speedgroup.eu/newsletters/alastaro_2010_prev/start_preview.htm). Een deel van de artikelen is vrij beschikbaar. De complete newsletter is alleen voor leden toegankelijk. Een lidmaatschap van de Speedgroup Club Europe kost voor 2010 slechts € 35,00. Daarvoor ontvangt een clublid een voorbeschouwing op iedere wedstrijd van het FIA en UEM Europees Kampioenschap en na afloop van iedere wedstrijd een uitgebreide nabeschouwing met achtergrondartikelen en veel foto’s. De Speedgroup Club Europe newsletter blijft ook buiten het actieve raceseizoen gewoon verschijnen.

In nummer 3 een voorbeschouwing op de wedstrijd in het Finse Alastaro die gehouden wordt van 1 tot en met 4 juli. Voor het FIA Europees Kampioenschap is het de tweede ronde, de motoren (UEM Europees Kampioenschap) zijn alweer aan hun derde wedstrijd toe. Naast een algemene voorbeschouwing tevens een vooruitblik per klasse, de tussenstanden in de kampioenschappen en een overzicht van de resterende wedstrijden. Verder een interview met Tapio Välja van de FHRA, de organisator van de wedstrijd in Alastaro. Racers die in newsletter 3 de revue passeren zijn onder andere Kai Selkämaa, leider in de tussenstand bij de Top Fuel Bikes, Jaska Salakari en Jarmo Kuutniemi die op Alastaro zijn rentree maakt met een uit Amerika gekochte Dodge Charger Top Methanol Funny Car. Verder een uitgebreid artikel over de Finse Top Fuel-pilote Anita Mäkelä.

Achtergrond artikelen zijn er over Chris Courteyn Video Productions, de Belgische productiemaatschappij die verantwoordelijk is voor de TV-registratie van alle EK-ronden. In een technisch artikel wordt ingegaan op de Leanders Clutch, de door de broers Jörgen en Ulf Leanders ontwikkelde koppeling die momenteel in veel winnende Pro Mods, Funny Cars en Pro Stockers te vinden is. Tot slot komt ook nog Exhaust Coating aan bod, het bedrijf van de ook in Nederland bekende Marco Maurischat. Deze Duitser, nu actief is in de klasse Pro Modified was tot voor enkele jaren een vaste gast op de dragstrip Drachten waar hij met zijn Competition Eliminator dragster recordtijden op de klokken zette.

sgc_europe_card_480
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet