Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Drachten Nationals met crashes, wheelies en spannende races



dn_sg_leersum
Wouter van Leersum

Fraaie winst Ron van Let
In de klasse Super Gas bewezen Wouter van Leersum en zijn team goed te kunnen rekenen en dat hun Nederlandse titel van vorig jaar geen toeval was. De Nova-rijder pakte met een tijd van slechts 0,009 seconden boven de index de eerste kwalificatiepositie. In de kwartfinale van de eliminaties liet Van Leersum zich echter verrassen door Ron van Let. De man uit Den Haag was met snelle reactietijden en runs kort boven de 9,9 seconden klasse-index goed op dreef en klopte in de halve finale na een 0,007 seconden reactietijd de in zijn run snellere Duitser Stefan Eisenhouwer. In de andere halve finale was Werner Zudrell eveneens op reactietijd Eric Pellegrom te snel af waarmee de finale een Nederlands Oostenrijkse confrontatie werd.

dn_sg_finale
De Super Gas finale met op de voorgrond Ron van Let

Opnieuw reageerde Van Let met 0,009 seconden extreem snel op de lichten en dwong daarmee Zudrell tot een snelle run. Te snel naar al vlug bleek want de Oostenrijker dook onder de index en daarmee was de winst voor Van Let binnen

dn_sc_pellegrom
Eric Pellegrom

Eén keer winst
Pellegrom die in de klasse Super Gas de halve finale haalde was ook in de klasse Super Comp goed onderweg. In de halve finale klopte de Bel Air-rijder de scherp rijdende Duitser Norbert Schneider met zijn VW Corrado. Aan de andere kant van de eliminatieladder met Bert Gorselitz nog zo’n snelle Duitser. Met zijn Porsche 924 had Gorselitz dé favoriet voor de eindzege, Gerd Habermann uitgeschakeld en stond daarmee in de finale tegen Pellegrom.

dn_sc_gorselitz
Bert Gorselitz

Gorselitz reageerde net iets eerder op het verspringen van de lichten en hoewel Pellegrom een fractie snellere tijd liet noteren was het niet voldoende om de Duitser van de overwinning af te houden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet