Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Drachten Nationals met crashes, wheelies en spannende races



Crashes
Minder gewenst maar wel spectaculair waren twee crashes die mede door de veiligheidsvoorzieningen goed afliepen.

dn_crash_saz_1

dn_crash_saz_2

dn_crash_saz_3

Al op vrijdag bleef bij Bernard Saz tijdens de burn out het gas hangen. Ongecontroleerd tolde de Fransman met zijn Citroen tegen de vangrail om midden op de baan, geholpen door de noodstopvoorziening, tot stilstand te komen.

dn_crash_kastner_1

dn_crash_kastner_2

dn_crash_kastner_3

dn_crash_kastner_4

dn_crash_kastner_5

dn_crash_kastner_6

dn_crash_kastner_7

dn_crash_kastner_8

Op zondagochtend raakte Patricia Kästner met haar Corvette Roadster uit het rechte spoor. Ondanks haar 20 jaar heeft de Duitse al de nodige ervaring, echter uitsluitend in dragsters. Wellicht in de veronderstelling dat ze de Corvette, net als bij een dragster, nog wel terug in het juiste spoor kon sturen corrigeerde Kästner net iets teveel. De Corvette raakte uit balans, sloeg over de kop en gleed op de rolkooi in een vonkenregen richting de finish. Daar werd de geschrokken maar ongeschonden Duitse uit haar benarde positie bevrijd. De schade aan de auto bleef beperkt tot een geschaafde rolbeugel en wat afgeschuurde lak. 

dn_crash_schwiderek

Een bijna crash was er bij Olav Schwiderek die op de plotseling vochtig geworden baan begon te glijden maar de goede kant nog net boven wist te houden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet