Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Street Legal Sunday op Zandvoort, ‘back to basics’!

 Street Legal Sunday

Door de overvolle agenda van Circuit Park Zandvoort zag het er even naar uit dat de liefhebbers van snelle en fraaie straatauto’s hun ‘DoDare Festival of Speed’ dit jaar zouden moeten missen. Uiteindelijk is het toch gelukt op zondag 10 april een gaatje in de kalender te vinden. Door de uiterst korte voorbereidingstijd maakt DoDare van de nood een deugd en gaat het festival als Street Legal Sunday ‘back to basics’! Geen afleidende randzaken maar actie! Dragraces, driftcompetities, een burn out contest en zelfs een Nederlandse primeur!


tekst: pr en Remco Scheelings

Hoofdprogramma van Street Legal Sunday is het dragracen met streetlegal auto’s en motoren. De bolides worden daarbij steeds extremer. Street Legal Sunday telt mee voor de Dutch Street Power Series. Daarmee is meteen zeker dat het sterkst denkbare veld met de snelste streetlegals in Zandvoort aan de start verschijnt. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de internetsite www.dodare.nl. Het technisch reglement kan worden nagelezen op www.oslracing.com. Actie is ook te verwachten bij de driftcompetitie. Bij de burn out contest komen de liefhebbers van verbrand rubber aan hun trekken.

Street Legal Sunday heeft met het eerste optreden van de Jet Schoolbus zelfs een Nederlandse primeur. De ‘schoolbus’ is voorzien van een 17.000PK (!) sterke vliegtuigmotor en zal ongetwijfeld voor spektakel zorgen. Verder is er een demorun van een Funny Bike en haalt een motorstuntteam halsbrekende toeren uit.

Heel wat rustiger gaat het eraan toe in de Show & Shine-competitie. Hierin zal de allermooiste auto van het evenement worden gekozen. Op de paddock van Circuit Park Zandvoort zullen merkenclubs hun fraaist getunede bolides showen. Tevens is er een uitgebreide bedrijvenmarkt waar leveranciers de nieuwste snufjes op het gebied van tuning en styling tonen. Voor de kleine (nog) niet-autoliefhebber is er een kinderdorp.

Street Legal Sunday wordt georganiseerd door de Stichting DoDare in nauwe samenwerking met Circuit Park Zandvoort. DoDare (Dutch Organisation for Drag and Race Events) heeft zich tot doel gesteld mensen die van snelheid houden hun hobby op een legale, veilige en goed georganiseerde manier te laten beoefenen en daarmee de illegale racers van de straat te halen.

Street Legal Sunday wordt gehouden op 10 april 2005 op Circuit Park Zandvoort. Het evenement begint om 9.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De toegangsprijs, inclusief paddock, bedraagt EURO 12,--. Kinderen tot en met 12 jaar betalen, mits onder begeleiding van een oudere, EURO 6,--. Een parkeerkaart op het circuitterrein direct achter de hoofdtribune kost EURO 5,--. Toegangskaarten zijn uitsluitend te verkrijgen op de dag van het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. Via de internetsite van DoDare kunnen kortingsbonnen worden verkregen die recht geven op een reductie van EURO 2,-- per persoon.

Informatie is ook te lezen op: www.dodare.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet