Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Het is niet stil aan de overkant

update_december_mcmillen

Nog minder dan twee maanden en dan springt in Pomona (Californië) alweer het licht op groen voor de eerste wedstrijd in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Hoewel het ook aan de andere kant van de oceaan in deze tijden niet meevalt om sponsors te overtuigen van het nut van een vele tonnen en soms miljoenen kostende investering in een (drag)race team, komen zo langzamerhand toch de eerste nieuwtjes, geruchten en soms al zekerheden naar buiten.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA en Remco Scheelings


Kenny Bernstein Racing moest na 30 jaar afscheid nemen van trouwe sponsor Budweiser. Na de overname door InBev was meteen duidelijk dat de reclameaccenten zouden worden verlegd en er tevens flink gesneden zou gaan worden in de diverse sponsoruitgaven.

update_december_bernstein
Kenny en Brandon Bernstein bij het nog onwennig aandoende blauw

In Copart, een bedrijf dat online meer dan één miljoen auto’s per jaar verhandelt, werd sneller dan gedacht een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Het vertrouwde Budweiser-rood maakt plaats voor Copart-blauw. Snake Racing van Don Prudhomme raakte wegens wettelijke bepalingen U.S. Smokeless Tobacco na vele jaren trouwe dienst kwijt. Er is nog niets bevestigd maar er gaan geruchten dat een sponsordeal nabij is. Deze geruchten worden versterkt door het feit dat Prudhomme zowel rijder Spence Massey als al het personeel in dienst heeft gehouden.

Don Schumacher Racing breidt in 2010 weer verder uit. Zeker is dat per 1 december Tommy Johnson jr. als extra rijder en Rahn Tobler als extra crewchief zijn aangetrokken. Don Schumacher kennende doet hij dat niet zomaar. Op diverse Amerikaanse websites was al te lezen dat Schumacher volgend jaar twee nieuwe Top Fuelers inzet, volledig gefinancierd met geld uit Abu Dhabi. De auto’s zouden verschijnen in de kleuren van het Yas Marina circuit. Daar wordt momenteel bij de al bestaande Grand Prix-piste een dragstrip neergelegd die alle bestaande Amerikaanse banen doet verbleken. Omdat vanuit Don Schumacher Racing nog geen enkele bevestiging is gekomen is niet duidelijk waar de auto’s gaan rijden. Wellicht wordt het een programma verdeeld over Abu Dhabi en Amerika terwijl zelfs de naam van Santa Pod ergens werd genoemd. Zowel de U.S. Army, FRAM als Matco Tools hebben hun sponsorcontracten verlengd zodat Tony Schumacher, Cory McClenathan en Antron Brown bij het team actief blijven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet