Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Snelle Chevelle voor Tom van der Wijden

chevelle_wijden_car

Net als zoveel van zijn collega-rijders heeft Tom van der Wijden geen weerstand kunnen bieden aan de natuurlijke dragrace-drang om alsmaar sneller te willen gaan. Omdat de limieten van de vertrouwde GMC Pick Up waren bereikt heeft Step-a-Side Dragracing in de vorm van een Chevrolet Chevelle SS een nieuwe en snellere opvolger voor 2010 gevonden.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Step-a-Side Dragracing en Remco Scheelings


Stoppen doe je op het hoogtepunt, dat had Tom van der Wijden goed begrepen. Met overwinningen in de klassen Sportsman ET en Pro ET was Van der Wijden afgelopen augustus de succesvolste rijder van de Goodridge Dutch Finals en pakte met deze score ook nog eens in beide klassen de runner-up positie in het Nederlands kampioenschap.

chevelle_wijden_gmc
In 2010 geen Step-a-Side GMC meer op de strip

Na alle aanpassingen van de afgelopen jaren was de limiet van de sinds 2006 in gebruik zijnde en meer dan 500 pk sterke streetlegal GMC C1500 Pick Up echter bereikt. Tijd voor iets nieuws…..en snellers.

chevelle_wijden_int

Na in Zweden en Engeland te hebben gekeken kwam Van der Wijden terecht bij een in Nederland staande 1969 Chevrolet Chevelle SS, de perfecte basis voor de volgende stap op de dragrace-ladder. Na echter een aantal seizoenen op de dragstrip actief te zijn geweest, had de oranje Chevelle de afgelopen jaren alleen maar stof staan te verzamelen in een garage. Voor Step-a-Side Dragracing de fraaie taak om de auto weer raceklaar te maken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet