Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Tony Schumacher pakt zesde titel op rij

Tony Schumacher heeft tijdens de laatste wedstrijd van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series in Pomona zijn zesde Top Fuel–titel op rij veroverd. De beslissing viel in de halve finale toen zijn enige overgebleven concurrent Larry Dixon door Spencer Massey werd uitgeschakeld.

Tekst: Remco Scheelings

Uiteindelijk bleek de kwalificatie van zaterdag doorslaggevend te zijn in de uitkomst van de titelstrijd. Tony Schumacher ging naar Pomona met een voorsprong van één punt op Larry Dixon. Vrijdag reed Dixon echter de snelste kwalificatietijd en met de daarbij behorende bonuspunten nam de Al-Anabi-rijder de leiding van Schumacher over. Tijdens de kwalificatie van zaterdag pakte Schumacher de snelste tijd weer af van Dixon, heroverde met de bonuspunten de nummer één positie en ging de eliminaties van zondag in met een voorsprong van twee punten. Als nummer één en twee uit de kwalificatie kon het tweetal elkaar pas in de finale treffen. Zowel de eerste eliminatieronde als de kwartfinales sloten de rivalen af met een zege. In de halve finale was eerst Dixon aan de beurt. In zijn run tegen Spencer Massey ging het echter mis en werd Dixon uitgeschakeld waardoor de titel automatisch in handen viel van de nog wachtende Schumacher. Vervolgens verloor ook Schumacher zijn run van Antron Brown maar dit had door de in de kwalificatie veroverde voorsprong van twee punten voor de U.S Army-piloot geen consequenties meer. Voor Schumacher was het zijn zesde titel op rij en de zevende in totaal. Overigens ging de winst in de finale naar Brown die daarmee als derde eindigde in het kampioenschap. Urs Erbacher, de enige voor de eliminaties geplaatste Europeaan werd al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Bij de Funny Cars ging de winst naar Mike Neff die in de finale zijn teamgenote Ashley Force klopte. Voor de dochter van John Force was de runner-up positie wel ruim voldoende om achter teamgenoot Robert Hight de tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen. Bij de Pro Stockers ging de winst naar Greg Anderson die daarmee achter Mike Edwards ook als tweede eindigde in de titelstrijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet