Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Geen eliminatiepositie voor Lex Joon; Schumacher en Dixon op één en twee

Lex Joon is er in Pomona bij zijn tweede wedstrijd op Amerikaanse bodem niet in geslaagd zich voor de eliminaties te plaatsen. Tijdens de kwalificaties verzekerden Robert Hight (Funny Car) en Mike Edwards (Pro Stock) zich van hun eerste titel. Tony Schumacher en Larry Dixon moeten vandaag tijdens de eliminaties uitmaken wie de nieuwe kampioen in de Top Fuel klasse wordt.

Tekst: Remco Scheelings

Lex Joon kende ook in Pomona bij zijn tweede optreden in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series weinig geluk. In zijn tweede kwalificatierun raakte de Nederlander net voor het 1000-voet meetpunt de muur en zag zijn tijd van 3,952 seconden daarmee verloren gaan. Op zaterdag zorgden gripproblemen voor een mislukte derde run terwijl de vierde run in een grote motorexplosie eindigde. Daarmee moest de Nederlander tijdens de kwalificatie genoegen nemen met een 23ste plaats.

Ook de andere Europeanen kenden weinig geluk. Thomas Nataas zag alle vier de kwalificatieruns mislukken en werd daarmee 24ste terwijl Stig Neergard bleef steken op plaats twintig. Met een 13de tijd plaatste alleen Urs Erbacher zich voor de eliminaties. De strijd om de titel gaat nog onverminderd verder. In de allerlaatste run pakte Tony Schumacher de eerste kwalificatiepositie weer af van Larry Dixon. Schumacher leidt daarmee de titelstrijd met twee punten voorsprong op Dixon. Als het tweetal alle eliminatieronden overleeft, moet de finale de beslissing brengen. Met een derde respectievelijk eerste kwalificatiepositie verzekerden Robert Hight (Funny Car) en Mike Edwards (Pro Stock) zich voortijdig van hun eerste titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet