Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Mod wordt officiële NHRA klasse

nhra_update_promod_1

De NHRA Full Throttle Drag Racing Series heeft er voor 2010 een nieuwe klasse bij. Na al enkele jaren bij geselecteerde wedstrijden als demonstratieklasse te zijn opgetreden, wordt Pro Modified met ingang van 2010 een volwaardig NHRA kampioenschap. Daarnaast vielen er in Las Vegas nog meer nieuwtjes en geruchten te beluisteren.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


NHRA Get Screened America Pro Mod Drag Racing Series wordt de officiële benaming van het kampioenschap. De serie wordt financieel mogelijk gemaakt door ProCare Rx en haar Get Screened America programma en omvat in 2010 tien wedstrijden, die worden verreden binnen het kader van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. De winnaar krijgt net als in de andere klassen een Wally en punten voor, zoals de NHRA het zonder valse bescheidenheid noemt, het wereldkampioenschap. Verder is er een prijzenpot en televisieregistratie. De eliminaties worden verreden met een deelnemersveld van zestien auto’s.

nhra_update_promod_2
Melanie Troxel rijdt voor R2B2 de Voodoo Corvette

Sinds 2001 was Pro Modified al demonstratieklasse maar gezien de grote populariteit werd door de NHRA al langer gezocht naar mogelijkheden om er een officieel kampioenschap van te maken. De meerjarige financiële inbreng van ProCare Rx gaf nu het laatste zetje. Pro Care Rx is het farmaceutische bedrijf van Roger Burgess, zelf met zijn team R2B2 Motorsport in de Pro Modified klasse met meerdere auto’s actief. Naast Burgess is Melanie Troxel één van de vaste rijders van het team. R2B2 Motorsport beschikt daarnaast ook nog over een Funny Car team dat momenteel door gebrek aan externe sponsors niet in actie komt. Pro Modified wordt naast Top Fuel, Funny Car en Pro Stock de vierde autoklasse waarin gestreden gaat worden om een officieel NHRA kampioenschap.

nhra_update_promod_3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet