Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Lex Joon 13de in Las Vegas, Europese rijders goed op dreef

vr_joon_lineup

Het debuut van Lex Joon in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series is niet onopgemerkt gebleven. Na twee runs bezet de Nederlander met zijn MPM Top Fueler een uitstekende 13de plaats in een veld van 26 rijders. Ook de andere Europeanen deden het voortreffelijk. Thomas Nataas stal de show door de vijfde plaats voor zich op te eisen terwijl Urs Erbacher na één dag de twaalfde positie bezet. Stig Neergard bleef steken op plaats 22.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Lex Joon heeft zijn debuut als eerste Nederlander in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series achter de rug. De MPM-coureur liet in Las Vegas een uitstekende indruk achter.

vr_joon_bo 
De eerste burn out op Amerikaanse bodem

De eerste run verliep nog niet helemaal naar wens. Al snel na de start verloren de achterbanden grip en kwam ook de blowerbelt van de auto. De tijd bleef daardoor steken op 6,79 seconden, goed voor de 20ste plaats. De tweede run in het begin van de avond verliep veel beter.

vr_joon_st
De start van de tweede run

Joon passeerde de finish op de 1000 voet in een tijd van 3,933 seconden, op dat moment goed voor een plaats in de toptien. Tegen het eind van de run kreeg de Nederlander technische problemen want de eindsnelheid bedroeg slechts 270 mph. Ter vergelijking, Spencer Massey reed met 3,88 seconden slechts een fractie sneller maar passeerde de finish met 309 mph. Een snellere tijd had voor Joon dus zeker tot de mogelijkheden behoord. Omdat diverse rijders hun tijd nog verbeterden eindigde Joon uiteindelijk in een veld van 26 auto’s op de 13de plaats, voorwaar een uitstekende prestatie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet