Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NHRA-debuut Lex Joon volop in de Amerikaanse dragrace-media

vegas_voor_joon_actie

Nog twee weken en dan maakt Lex Joon in Las Vegas zijn debuut in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. De komst van de Nederlander is ook de Amerikaanse media niet ontgaan. Zo staat de MPM-coureur op de site van de Las Vegas Motor Speedway en is hij 29 oktober aanwezig bij een handtekeningensessie op het NHRA “Vegas Style” Fan Fest. Joon bevindt zich daar met mannen als Antron Brown, Larry Dixon, Tony Pedregon, Tim Wilkerson en Bob Tasca III in goed gezelschap.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Remco Scheelings


Op vrijdag 30 oktober maakt Lex Joon in Las Vegas zijn debuut in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Als eerste Nederlander in de geschiedenis neemt Joon met zijn MPM Top Fuel dragster deel aan een wedstrijd in dit sterkste dragrace kampioenschap ter wereld. Een wedstrijd in Las Vegas is altijd iets speciaals maar aangezien het ook nog eens de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap is en er dus belangrijke beslissingen kunnen vallen maken dat de race die wordt verreden van 30 oktober tot en met 1 november in de Amerikaanse media extra aandacht krijgt.

Ook de deelname van Joon is de Amerikaanse media niet ontgaan. Las Vegas Motor Speedway noemt in de vooraankondiging de deelname van de Nederlander en heeft daarbij zelfs een foto geplaatst van de MPM Top Fueler in actie op Hockenheim.

vegas_voor_fanfest

Traditioneel is er aan de vooravond van het evenement in Las Vegas een officiële aftrap. Dit NHRA “Vegas Style” Fan Fest wordt gehouden op donderdagavond 29 oktober in het Fremont Street Experience, een enorm amusementscomplex in Fremont Street, Las Vegas. Daarbij zullen diverse toppers uit de NHRA Full Throttle Drag Racing Series aanwezig zijn voor een handtekeningensessie. Ook Lex Joon is daarvoor uitgenodigd waarbij de Nederlander zich met mannen als Antron Brown, Larry Dixon, Tony Pedregon, Tim Wilkerson, Bob Tasca III, Jeff Arend en Jeg Coughlin in goed gezelschap bevindt. Daarnaast zal Joon op de NHRA-site van zijn verrichtingen een Driver Blog bijhouden. Joon is de eerste niet-Amerikaanse rijder die deze eer te beurt valt.

vegas_voor_joon_blog
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet