Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Mike Edwards pakt Pro Stock-record en vergroot voorsprong

richmond_edwards_a
Mike Edwards (foto NHRA)

Mike Edwards is in Richmond de grote winnaar geworden van de 22ste wedstrijd in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Als enige van de leiders in de drie kampioenschappen wist hij zijn voorsprong uit te bouwen waardoor de titel de Pontiac-rijder met nog twee wedstrijden voor de boeg nauwelijks meer kan ontgaan. Bij de Funny Cars en Top Fuelers werden de lijstaanvoerders al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Tony Schumacher behield zijn leidende positie maar bij de Funny Cars wisselden teamgenoten Ashley Force en Robert Hight weer van plaats.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings, NHRA


Mike Edwards is de laatste weken bij de Pro Stockers een klasse apart. In de laatste zeven wedstrijden noteerde de Pontiac-rijder in de kwalificatie de snelste tijd en onderstreepte dit door in Richmond met 6,509 seconden een nieuw nationaal (en wereld) record op de klokken te zetten. Greg Anderson, zijn grootste rivaal in de strijd om de titel, deed in Richmond echter ook van zich spreken door met 212,36 mph (342 km/u) een nieuw snelheidsrecord voor de klasse op het scorebord te zetten. Niet verrassend was dan ook dat dit tweetal tot de finale wist door te dringen. Verrassend was wel dat Anderson daarin een 0,004 seconden snellere tijd liet noteren. Omdat Edwards echter 0,008 seconden sneller reageerde op het verspringen van de lichten passeerde de leider in de tussenstand met een voorsprong van 0,004 seconden als eerste de finish. Met nog twee wedstrijden (Las Vegas en Pomona) in de ‘Countdown to 1’ voor de boeg kan Edwards de titel bijna niet meer ontgaan.

richmond_edwards_p
Mike Edwards (foto NHRA)

Grote verliezer was opnieuw Jeg Coughlin. De regerend kampioen die tot de start van de ‘Countdown to 1’ (vier wedstrijden geleden) de ranglijst aanvoerde werd opnieuw in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld en staat nu met een onoverbrugbare achterstand op plaats vier.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet