Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Regen zorgt voor uitstel in Memphis


memphis_rain

De 21ste wedstrijd in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series is uitgesteld naar vandaag. Gestaag neervallende regen zorgde ervoor dat er zondag in Memphis niet gereden kon worden. Het schema voor de teams wordt nu wel erg krap want aanstaande vrijdag moet het circus alweer aantreden voor de kwalificatieritten van de 22ste wedstrijd in het ruim 1.200 km verder gelegen Richmond.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA

De wedstrijd in Memphis is de derde uit de ‘Countdown to 1’, de serie van zes wedstrijden waarin de titels worden vergeven. De kwalificaties werden op vrijdag en zaterdag juist onder uiterst gunstige omstandigheden verreden waardoor snelle tijden op de klokken verschenen. De titelkandidaten die zich de laatste weken vooraan meldden nestelden zich ook nu weer op de eerste plaatsen. Bij de Top Fuelers ging de eerste kwalificatiepositie naar Larry Dixon, voor Antron Brown, Tony Schumacher en Cory McClenathan. In de titelstrijd is dit ook de topvier, alleen in de volgorde Schumacher, Dixon, McClenathan en Brown.

memphis_dixon
Larry Dixon

Ook bij de Funny Cars dezelfde namen aan kop. Winnaar van de laatste twee wedstrijden en lijstaanvoerder Robert Hight zette de snelste tijd op de klokken, gevolgd door Jack Beckman (derde in de tussenstand), Ashley Force (tweede in de tussenstand) en Tony Pedregon (vierde in de tussenstand). Mike Edwards toonde zich opnieuw de snelste bij de Pro Stockers waardoor ook hier de aanvoerder in de tussenstand de eerste plaats voor zich opeiste. Zijn voorsprong op Greg Anderson, nummer twee uit de kwalificatie en drie in de tussenstand is echter niet groot. Op de derde kwalificatiepositie volgt Jason Line (vijfde in de tussenstand) terwijl Jeg Coughlin als runner-up na een motorexplosie tijdens de kwalificatie genoegen moest nemen met plek vier.

memphis_hight
Robert Hight

De eliminaties staan nu voor vandaag, maandag gepland. Het is te hopen dat de weergoden dan wel meewerken en er niet te veel schade wordt gereden want zodra de wedstrijd is afgelopen is het letterlijk inpakken en wegwezen. Aanstaande donderdag moet het hele circus alweer in het ruim 1.200 km verder gelegen Richmond staan. Vrijdag vinden daar de eerste kwalificatieritten voor de 22ste wedstrijd in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet