Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Goodridge Dutch Finals goed voor records

df_kop

Met de Goodridge Dutch Finals is afgelopen weekend het Nederlandse dragrace-seizoen 2009 op een perfecte manier afgesloten. Mooi weer, veel grip en deelnemers die de laatste kans wilden waarnemen om nog toptijden op het scorebord te krijgen. Het gevolg vele spannende runs met minimale onderlinge verschillen. Ondanks de sterke buitenlandse concurrentie bleven de Nederlandse deelnemers goed overeind en mochten er vele landgenoten op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Eén van de mooiste persoonlijke records kwam voor rekening van Jean Dulamon die de klokken deed stilstaan bij 6,78 seconden en 320 km/u terwijl de 7,393 seconden van Gert-Jan Laseur zelfs goed was voor een Europees record in de klasse Super Twin Top Gas.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Na de door regen geplaagde Drachten Internationals tijdens de Goodridge Dutch Finals eindelijk stralend zomerweer. Veel rijtijd waardoor verdeeld over de vrijdag en zaterdag maar liefst negen kwalificatieruns konden worden gemaakt. De onderlinge verschillen in de diverse klassen waren dan ook nog nooit zo klein. Ook over de kwaliteit van de dragstrip Drachten was geen klacht te horen.

df_spet_dulamon
Jean Dulamon met zijn snelle dragster. De grens is nog zeker niet bereikt

Eén van de meest opmerkelijke prestaties werd daarbij geleverd door Jean Dulamon. Met zijn dragster doorbrak de Fransman vorig jaar tijdens de Finals voor het eerst in zijn carrière de grens van de 300 km/u. Nog nooit was Dulamon onder de 7 seconden barrière gedoken. Op zaterdagmiddag liet de Fransman de klokken echter stilstaan bij 6,78 seconden en passeerde de finishlijn met een snelheid van 320 km/u!

df_spet_schneider_1
Norbert Schneider

Rookgordijn
Met zijn door de vele pk’s wat tijden betreft moeilijk in te schatten dragster was Dulamon echter kansloos in de klasse Super Pro ET waarin het aankomt op constant de zelf gekozen indextijden te rijden. Dat ging Norbert Schneider beter af. Met zijn VW Corrado reed de Duitser in de kwalificatie precies zijn gekozen index van 8,450 seconden en pakte daarmee de eerste positie. Ook in de eliminaties reed Schneider met zijn fraaie en constante Corrado erg sterk en plaatste zich onder ander ten koste van Jan Scheppers voor de finale.

df_spet_scheppers_0
Jan Scheppers met zijn recordpoging rookgordijn leggen

De prijs voor de mooiste burn-outs ging overigens wel naar Scheppers die met zijn Chevrolet pick-up rookkolommen tot ver na de 200 meter trok. Maar ook de runs van Scheppers mochten er met tijden van 7,8 seconden zijn. Aan de andere kant van de eliminatieladder had Andre Müller het makkelijker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet