Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Goodridge Dutch Finals, de grote finale van 2009

df_voor_dulamon

Komend weekend wordt met de Goodridge Dutch Finals het Nederlandse dragrace-seizoen afgesloten. Als er ooit een Goodridge Dutch Finals was die de naam DE FINALE met hoofdletters verdiende dan is het wel de editie van dit jaar. In alle klassen zijn de verschillen nog zo klein dat met geen mogelijkheid een voorspelling valt te doen wie zich straks Nederlands kampioen mag noemen. Drie dagen lang staat Drachten in het teken van de snelst accelererende auto’s en motoren, de laatste kans van dit jaar om de nationale en internationale dragrace-elite dicht bij huis aan het werk te zien.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Met ruim 225 inschrijvingen zit het aantal deelnemers voor de Finals op hetzelfde niveau als de traditioneel drukste meeting van het jaar de Internationals. Naast uiteraard alle Nederlandse rijders veel buitenlandse teams waarvan een groot aantal rechtstreeks vanaf de afgelopen weekend verreden NitrOlymp’x naar Friesland is gereden.

df_voor_weurf

De Goodridge Dutch Finals is de derde en laatste ronde van het Open Nederlands Drag Race Kampioenschap. Na de zo spannend en spectaculair verlopen Drachten Nationals werden de Internationals in juli geplaagd door regen. Punten konden er daardoor niet worden verdiend met als gevolg dat de onderlinge verschillen minimaal zijn. Meer dan tien serieuze kanshebbers per klasse op de hoofdprijs, de titel Open Nederlands Kampioen, is dan ook geen uitzondering.

df_voor_laseur

Tijdens de Goodridge Dutch Finals wordt ook de laatste ronde verreden in de Euro Series Super Twin Top Gas. Afgelopen weekend ging de winst in Hockenheim naar Gert-Jan Laseur en de Nederlander zal er alles aan doen om deze prestatie in Drachten te herhalen. Mocht er nog iemand twijfelen aan de kwaliteit van de baan in Drachten. Laseur kwam in Hockenheim niet aan de tijden die hij eerder dit jaar in Drachten op de klokken zette.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet