Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Persbericht: Goodridge Dutch Finals, de grote finale van 2009

df_pers_dulamon

Als er ooit een Goodridge Dutch Finals was die de naam DE FINALE met hoofdletters verdiende dan is het wel de editie van dit jaar. In alle klassen zijn de verschillen nog zo klein dat met geen mogelijkheid een voorspelling valt te doen wie zich straks Nederlands kampioen mag noemen. Zelfs de titelstrijd in de Euro Series Super Twin Top Gas wordt in Drachten beslist. De Goodridge Dutch Finals vormen op 21, 22 en 23 augustus de afsluiting van het Nederlandse dragrace-seizoen en daarmee dus de laatste kans van dit jaar om de nationale en internationale dragrace-elite dicht bij huis aan het werk te zien. Drie dagen lang staat Drachten in het teken van de snelst accelererende auto’s en motoren waarvoor zelfs Formule 1-bolides het hoofd moeten buigen.

De Goodridge Dutch Finals is de derde en laatste ronde van het Open Nederlands Drag Race Kampioenschap. Na de zo spannend en spectaculair verlopen Drachten Nationals werden de Internationals in juli geplaagd door regen. Punten konden er daardoor niet worden verdiend met als gevolg dat de onderlinge verschillen met nog één wedstrijd te gaan minimaal zijn. Meer dan tien serieuze kanshebbers op de hoofdprijs, de titel Open Nederlands Kampioen, is dan ook geen uitzondering. In Drachten is ook nog een Europese titel te vergeven. De Goodridge Dutch Finals vormt namelijk de afsluitende ronde van de Euro Series Super Twin Top Gas en dus moet ook daar de definitieve beslissing vallen.


df_pers_weurf

De dragstrip van Drachten heeft niet voor niets in Europa de reputatie van ‘snelste stuk asfalt van Nederland’. Inmiddels hebben zich al meer dan 200 nationale en internationale topteams voor de Goodridge Dutch Finals aangemeld. Daaronder rijders uit Denemarken en Duitsland maar ook Frankrijk en Zwitserland tot zelfs Italië aan toe. Drie dagen lang staat Drachten in het teken van dikke burn outs en supersnelle runs, een garantie voor spanning en spektakel.

df_pers_hout

Tijdens de Goodridge Dutch Finals komen alle nationale dragrace-klassen aan de start. Bij de auto’s varieert dit van de ‘streetlegal’ Sportsman ET, tot de snelste klasse waarin een Open Nederlands Kampioenschap wordt verreden, de Super Pro ET. In deze laatste categorie komen de meest uiteenlopende en spectaculaire voertuigen aan de start, van ‘altereds’ en ‘doorslammers’ tot de met hun kleine voorwielen en dikke achterbanden zo opvallende dragsters. De snelste deelnemers in deze klasse kunnen de ¼ mijl afleggen in 7 seconden en halen daarbij snelheden tot wel 300 km/u. Maar daar houdt het niet mee op. Als demo-klasse rijdt de Pro Modified en deze ‘hot rods from hell’ hebben hun bijnaam niet voor niets. Over de ¼ mijl halen deze spectaculair uitziende ‘ultimate doorslammers’ tijden van 6,1 seconde en snelheden tot 370 km/u. Op de dragstrip van Drachten meten de Pro Mods hun krachten op de 1/8 mijl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet