Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ron Capps achterhaalt Ashley Force

denver_capps_a
Ron Capps met zijn NAPA Dodge Charger (foto NHRA)

In de finale van Denver heeft Ron Capps in een rechtstreeks duel Ashley Force verslagen waardoor het tweetal nu na dertien races in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series met 965 punten in de tussenstand bij de Funny Cars gezamenlijk aan de leiding gaat. In de Top Fuel klasse bouwde Antron Brown zijn leidende positie met een overwinning verder uit. Bij de Pro Stockers zegevierde Allen Johnson door in de finale op reactietijd te winnen van Jason Line.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings en NHRA


Ron Capps was ook in de kwalificatie met zijn Dodge Charger al de snelste man van het veld. De rijder van Don Schumacher Racing bereikte de finale ten koste van Gary Densham, regerend kampioen Cruz Pedregon en in halve finale zijn teamgenoot Jack Beckman.

denver_capps_p
Ron Capps

Ashley Force had het met tegenstanders als Del Worsham, Tony Pedregon en teamgenoot en zwager Robert Hight niet makkelijker. Voor de zesde keer dit jaar en de vierde keer in de laatste vijf races stond Ashley Force daarmee in de finale. Slechts de eerste van deze zes finales wist de leider in de tussenstand in winst om te zetten. Ook in Denver lukte het niet en zag de Castrol-rijdster Capps als winnaar over de finish gaan. Door deze zege is Capps, die gedurende het eerste deel van het seizoen de ranglijst aanvoerde, weer op gelijke hoogte gekomen met Force.

denver_brown
Antron Brown na zijn zege (foto NHRA)

Bij de Top Fuelers was het ook de snelste man van de kwalificaties die aan het eind van de dag met de trofee naar huis ging. Antron Brown klopte in de kwartfinale op reactietijd Morgan Lucas om in de halve finale af te rekenen met Spencer Massey. Aan de andere kant van de eliminatieladder was Doug Kalitta goed op dreef door regerend kampioen Tony Schumacher (kwartfinale) en diens teamgenoot Cory McClenathan (halve finale) uit te schakelen. In de finale begaf de motor van Kalitta het echter kort na de start waardoor Brown onbedreigd naar zijn derde zege van het seizoen kon rijden.

denver_johnson
Allen Johnson

In de Pro Stock klasse waren reactietijden weer van groot belang. In de eerste eliminatieronde werden drie van de acht runs op reactietijd beslist. In de kwartfinale schakelde topfavoriet Mike Edwards zichzelf uit door in zijn run tegen de erkend snelle starter Jeg Coughlin 0,001 seconde te vroeg te reageren en een rood licht te trekken. Uiteindelijk haalden Jason Line en Allen Johnson de finale waarbij de laatste op reactietijd zijn tegenstander aftroefde en de wedstrijd op zijn naam schreef.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet