Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Drachten klaar voor de tweede ronde

di_voor_fc_bellio
Danny Bellio brengt zijn Top Methanol Funny Car aan de start

Komend weekend is het alweer tijd voor de tweede ronde van het Open Nederlands kampioenschap dragracing. Van 0 naar 300 km/u in een kleine 7 seconden! Auto’s met dik 2.000 pk en de geur van methanol en nitro. Zelfs Formule 1-auto’s verbleken bij zoveel bruut geweld. Traditioneel vormt de Drachten Internationals het grootste dragrace-spektakel van Nederland. Teams uit vele Europese landen hebben de race op hun kalender staan en de editie van 2009 vormt daarop geen uitzondering. De inschrijflijst telt maar liefst 231 deelnemers, een absoluut record en een duidelijk teken dat de dragrace-sport en Drachten springlevend zijn.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Bij de eerste wedstrijd om het Nederlands kampioenschap, een kleine drie weken geleden, bleek al dat de baan in Drachten er perfect bij lag en goed was voor zeer snelle tijden. Met het extra rubber dat daar is bijgekomen zullen de condities voor nieuwe records alleen nog maar beter zijn. Voor een snelle tijd gaat zeker Danny Bellio met zijn Top Methanol Funny Car. De Belg komt rechtstreeks vanuit Finland waar afgelopen weekend de tweede ronde van het FIA Europees Kampioenschap werd verreden om in Drachten enkele demoruns te verzorgen.

di_voor_pm_hilt
Marcus Hilt komt voor het eerst in Drachten aan de start

Veel snel geweld mag ook worden verwacht van de Pro Modified klasse. Hoewel het ook hier demoruns betreft hebben zich in deze snelste ‘doorslammer’ klasse maar liefst vijf rijders ingeschreven. Uit Zwitserland komen Rolf Vogel en Marcus Hilt terwijl Nederland in Robert Koper, Henri Joosten en David Vegter sterke vertegenwoordigers heeft.

di_voor_pm_joosten
Henri Joosten met zijn spectaculaire Bel Air 

Vegter reed tijdens de Drachten Nationals de eerste meters met zijn nieuwe ’67 Camaro en hoewel de debutant meteen al een sterke indruk achterliet moet hij bij de Drachten Internationals eerst zijn licentieruns voltooien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet