Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Jack Beckman wint, Ashley Force neemt de leiding

norwalk_beckman
Jack Beckman (foto NHRA)

Met een overwinning op zijn verjaardag heeft Jack Beckman zichzelf het mooiste cadeau bezorgd. In Norwalk, de 12de ronde van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series, klopte de rijder van Don Schumacher Racing in de finale Bob Tasca III. Omdat Tony Pedregon en Ron Capps al vroeg in de eliminaties werden uitgeschakeld kon Ashley Force de leiding in de tussenstand overnemen. Bij de Top Fuelers boekte Larry Dixon zijn tweede opeenvolgende zege terwijl bij de Pro Stockers Jason Line verrassend de winst pakte.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings en NHRA


Jack Beckman was de grote stoorzender in het Ford-feestje. Voor het oog van een flinke afvaardiging van Ford-directieleden haalden drie Mustangs de halve finale. Tot de droomfinale tussen vader en dochter John en Ashley Force kwam het echter niet. Ashley werd in de halve finale geklopt door Bob Tasca III terwijl John zijn meerdere moest erkennen in Jack Beckman.

norwalk_force
Geen finale tussen Ashley en John Force

Helaas voor de Ford-heren ging de Mustang van Tasca III in de eindstrijd ‘up in smoke’ waardoor Beckman met zijn DSR Dodge Charger naar zijn tweede zege van het seizoen kon rijden. Daarbij had Beckman op zijn verjaardag alle geluk van de wereld want met een reactietijd van 0,001 seconde zat hij wel heel erg dicht tegen de grens van een rood licht. Omdat Tony Pedregon al in de eerste eliminatieronde werd uitgeschakeld en Ron Capps in de halve finale door Ashley Force naar huis werd gestuurd kon diezelfde Force de leiding nemen in de tussenstand van het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet