Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nederlanders laten zich gelden bij Drachten Nationals

dn_kop

Met bij de auto’s zes overwinningen uit zeven finales en bij de motoren zes uit negen scoorden de Nederlanders tijdens de eerste ronde van het Open Nederlands kampioenschap in Drachten gezien de sterke buitenlandse concurrentie uitstekend. Bij de motoren was de finale van de Super Twin Top Gas Euro Series zelfs een volledig Nederlandse aangelegenheid. Er viel dan ook meer dan voldoende te genieten bij de Drachten Nationals.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Alleen de weergoden wilden weer eens niet meewerken. Terwijl het in de rest van Nederland droog was zochten de buien uitgerekend het noorden van het land op waardoor de kwalificaties van vrijdag en zaterdag regelmatig moesten worden onderbroken. Ook op zondagochtend was de regen spelbreker. Toen de zon uiteindelijk doorbrak konden alle eliminatieronden echter toch nog probleemloos worden afgewerkt.

dn_regen
Wachten op het einde van de regen

Met de vorig jaar vernieuwde baan van Drachten is er bij de rijders ook weer interesse om bestaand materiaal sneller te maken dan wel compleet nieuw materiaal aan te schaffen. Daarnaast ook veel nieuwe namen en rijders die een klasse hoger aan de start komen. Tel daarbij de vele buitenlandse teams die Drachten vast op de kalender hebben staan en de Drachten Nationals mochten zich verheugen in fraaie en goed gevulde startvelden.
 
dn_nieuw_oomen
Johan Oomen met zijn nieuwe Chevrolet Impala

dn_nieuw_gerritsen
John Gerritsen haalde uit Zweden deze fraaie Bel Air

Ook aan strijd niets te klagen want veel runs werden met een minimaal onderling verschil beslist waarbij veelal de reactietijd, of in diverse gevallen de te vroege reactie, beslissend was. Eens te meer een bewijs dat in het dragracen de rijder een minstens zo grote rol speelt als de snelheid van zijn voertuig.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet