Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Robert Joosten stapt over naar Pro Modified

 joosten.pm.1

Het dragrace seizoen 2005 is nog maar net voorbij of het eerste spectaculaire nieuws voor 2006 heeft zich alweer aangediend. Meervoudig Nederlands Super Gas en Super Comp-kampioen Robert Joosten stapt definitief over naar de Pro Modified-klasse. Met de ex Jim Oddy Corvette C5 beschikt de Nederlander over één van de snelste Pro Mods van Europa.

tekst: Remco Scheelings

Het was alleen nog maar de vraag wanneer Joosten de overstap naar de snelste doorslammer-klasse zou maken. Reeds twee jaar geleden werd een plan opgesteld dat moest leiden tot de overstap naar een Europese topklasse. Afgelopen seizoen viel daarbij definitief de keuze op de Pro Modified-klasse. Met startvelden van meer dan 25 deelnemers heeft de strijd om het Europees kampioenschap in deze snelst groeiende klasse de afgelopen jaren sterk aan betekenis gewonnen.

 joosten.pm2

Joosten heeft beslag gelegd op de ex Jim Oddy Corvette C5. In Amerika was deze auto in 2004 nog goed voor een tijd van 6.07 seconden. Daarmee is de Corvette op papier in ieder geval de snelste Pro Mod van Europa. Joosten neemt de auto over van Filippos Papafilippou. Deze Griek kocht de Corvette begin dit jaar van Oddy maar vond de auto na de eerste kennismaking toch ‘iets te veel van het goede’. Voor Joosten, die eerder al interesse in de Corvette toonde, het moment om de Griek te benaderen. De huidige auto van Joosten, de Chevrolet S10 Pro Stock Truck verdwijnt daarmee naar Griekenland. Papafilippou heeft in eigen land al de beschikking over een aardige stal met dragracers, waaronder de ex Patrick van Hal Pontiac Firebird en voegt daar de fraaie S10 aan toe.

 joosten.sc.1

Als voorbereiding op het Europese seizoen 2006 staat voor Joosten in ieder geval een bezoek aan de oorspronkelijke eigenaar van de Corvette, Jim Oddy op het programma.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet