Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Sabbatical voor Gordon van Swol

sabbatical_swol

Gordon van Swol komt dit jaar niet aan de start van het Nederlands Kampioenschap Drag Racing. Zijn naam ontbrak al op de inschrijflijsten van de Drachten Nationals die worden verreden van 19 tot en met 21 juni. Vandaag is echter bekend geworden dat de meervoudig Nederlands kampioen in de klasse Super Street Car en runner-up in de klasse Super Gas van 2008 dit jaar in het geheel niet in actie komt.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Remco Scheelings

Drukke werkzaamheden waarvoor Van Swol ook nog veel naar het buitenland moet hebben hem tot dit moeilijke besluit doen komen. “Na twaalf jaar bijna onafgebroken racen voelt dit heel vreemd. Het kan echter niet anders en in overleg met mijn sponsors heb ik dan ook besloten dit seizoen over te slaan. Volgend jaar komen we terug, hoe en waarmee zien we later nog wel maar net als mijn sponsors wil ik er in 2010 weer staan”, aldus Van Swol.

Na diverse titels in de klasse Super Street Car maakte Van Swol in 2008 met een Chevrolet Nova zijn debuut in de klasse Super Gas. In zijn eerste seizoen in deze sterk bezette klasse wist de man uit Voorburg de Dutch Finals op zijn naam te schrijven en eindigde daarmee op slechts 15 punten van kampioen Guido Uhlir als runner-up in de titelstrijd. Voor dit jaar werden Van Swol dan ook serieuze titelkansen toegedicht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet