Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: McCulloch, zo vader zo zoon

Een unieke uitslag bij de NHRA Full Throttle Drag Racing Series in Topeka. Niet zozeer dat in de Funny Car klasse Ron Capps en bij de Top Fuelers Larry Dixon de hoofdprijzen pakten maar wel dat Capps als verantwoordelijke crewchief Ed McCulloch heeft en Dixon diens zoon Jason McCulloch.

Tekst: Remco Scheelings

Jason McCulloch kreeg het dragracen met de paplepel ingegoten. Vader Ed was vele jaren zelf één van de topcoureurs en werd na zijn actieve carrière een minstens zo succesvol crewchief. Jason was vanaf het begin meer geïnteresseerd in de techniek en startte meteen als monteur om zich vervolgens op te werken tot assistent crewchief en nu verantwoordelijk crewchief voor de auto van Dixon.

Dixon klopte in de finale de verrassing van Topeka, Clay Millican. Capps hield in de eindstrijd Ashley Force van haar tweede overwinning van het seizoen af. De dochter van Funny Car-legende John Force was in de kwalificatie al goed voor de snelste tijd maar moest zich in de finale gewonnen geven. In de klasse Pro Stock klopte Allen Johnson in de finale Mike Edwards.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet