Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Amerikaanse Top Fueler voor Tommy Moller 

De nieuwe auto van Tommy Moller 

Nadat eerder Lex Joon bekend maakte volgend jaar met een Amerikaanse top-auto aan de start van het FIA Europees Top Fuel Kampioenschap te zullen verschijnen, is het nu de beurt aan de Zweed Tommy Moller. De nummer drie van het EK 2004 heeft in Amerika beslag weten te leggen op een auto van Doug Herbert. Het betreft de auto waarmee Herbert in 2003 aan de NHRA POWERade Drag Racing Series deelnam.
 

Tekst en foto: Remco Scheelings

 


De keuze van Moller viel op de auto van Herbert omdat beide rijders nagenoeg hetzelfde postuur hebben. De Zweed hoeft dan ook nauwelijks iets aan de auto te veranderen. Inmiddels heeft ook Knut Soderquist vanuit Amerika zijn renstal met twee chassis aangevuld. Daarmee komt het totaal aantal beschikbare auto's bij de Zweed op maar liefst zes! Met hoeveel auto's Soderquist aan de start van het FIA EK gaat verschijnen is echter nog niet duidelijk. Vaststaan Micke Kagered en Joran Persaker terwijl ook de inzet van nieuwkomer Chris Andrews nagenoeg rond lijkt te zijn. Over de bezetting van de andere auto's wordt nog met diverse partijen gesproken.

Grieken komen

Vanuit Amerika is nog een auto onderweg naar Europa al verdwijnt deze naar een voor velen onverwachte hoek, Griekenland. Bij de kenners is echter al langer bekend dat de dragrace-sport zich in Griekenland snel ontwikkelt. Eerder werden al vanuit Engeland diverse auto's door Grieken opgekocht terwijl ook de Pontiac van de Belg Patrick van Hal naar dit land verdween. Eén van de grote mannen in het Griekse dragracen is Filippos Papafilippou. Deze rijder/teameignaar heeft in Amerika beslag gelegd op één van de snelste Pro Modified-auto's ter wereld, Jim Oddy's Corvette C5, op de Amerikaanse banen goed voor een tijd van 6,07 seconden! Papafilippou wil met de Corvette komend seizoen al aan een aantal wedstrijden van het Europees Kampioenschap meedoen. De gevestigde orde is alvast gewaarschuwd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet