Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Greg Anderson prolongeert NHRA Pro Stock-titelMet nog vier wedstrijden te gaan heeft Greg Anderson voortijdig de Pro Stock-titel in de NHRA POWERade Drag Racing Series veiliggesteld. Nog niet eerder in de geschiedenis van het Amerikaanse dragracen wist een rijder zo vroeg in het seizoen een onoverbrugbare puntenvoorsprong op te bouwen. Anderson, in 2003 ook al kampioen, kon zijn titel niet vieren met een overwinning. De klasse-zege ging in Dallas naar Dave Connolly. Bij de Top Fuellers ging de overwinning naar Tony Schumacher terwijl bij de Funny Cars Del Worsham in de finale als eerste de finishlijn passeerde.

Tekst en foto's: Remco ScheelingsDe 19de wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series werd verreden op de Texas Motorplex in Dallas. Met een recordaantal van dertien overwinningen uit achttien wedstrijden was het alleen nog maar de vraag wanneer Greg Anderson de titel in de klasse Pro Stock zou veiligstellen. Tot een veertiende overwinning kwam het in Dallas niet. Na een ongebruikelijk lage derde kwalificatietijd werd Anderson zelfs in de eerste ronde uitgeschakeld. Omdat de nummer twee in de titelstrijd, Jason Line ook al in de eerste ronde sneuvelde, kon Anderson ondanks zijn verlies toch het kampioenschap vieren. De kampioen van 2003 kan in de resterende wedstrijden niet meer achterhaald worden en zal dus volgend jaar opnieuw met nummer één op de auto aan de start mogen verschijnen. De overwinning in Dallas ging naar de pas 21-jarige Dave Connolly. De Bullet Motorsport-rijder is met een sterk slot van het seizoen bezig. In de afgelopen zes races stond Connolly vijf keer in de finale en maakt nu zelfs nog kans op de tweede plaats in de titelstrijd.
 In de klasse Top Fuel boekte Tony Schumacher zijn achtste overwinning van het seizoen. In de finale was de U.S.Army-rijder met een tijd van 4,57 seconden te sterk voor Dave Grubnic (4,62 seconden). Schumacher lijkt de titel nu nauwelijks meer te kunnen ontgaan. Bij de Funny Cars ging de zege naar Del Worsham. In de finale liet Worsham Cruz Pedregon achter zich. Door zijn vierde overwinning van het seizoen klom Worsham naar de derde plaats in de titelstrijd op slechts enkele punten van Gary Scelzi. De ranglijst wordt aangevoerd door John Force. De twaalfvoudig kampioen werd in de halve finale uitgeschakeld door de latere winnaar Worsham.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet