Racing Shows

Racing Shows: Geslaagde International Racing Show in Luikbtcs_a4_audi
De Audi A4 keert met de combinatie Julien Schroyen/Nicolas Decrem terug in de BTCS

BTCS
De BTCS kalender publiceerden wij eerder dit weekend. BTCS-organisator Christian Lahaye heeft goede verwachtingen voor het seizoen 2009. In zowel de S1 als S2 klasses is het aantal deelnemers stabiel gebleven. In de S1 klasse blijft Mazda actief, terwijl de Peugeots door KIA Silhouettes vervangen zullen worden. Tevens worden er na deze inschrijvingen nog twee BMW’s 1 of 2 Renaults en 2 Audi Compacts verwacht.
In de S2 klasse is er naast de Opel Astra body eveneens een Audi beschikbaar, terwijl Solution F voor een Franse klant een Suzuki body ontwikkeld heeft. In de T3 klasse van de BTCS worden nogal wat Seat Supercopa’s verwacht. “Deze auto’s moeten aan ons BTCS-reglement voldoen en niet aan dat van de Seat Supercopa Cup” stelt organisator Christian Lahaye. Voor de steeds populairder wordende VW Funcup gaat de VW Bluemotion TDI-motor in 2009 gebruikt worden. Deze motor heeft een aanmerkelijk lagere C02 uitstoot en verbruikt 31% minder brandstof. Naast het benzineklassement komt er in deze raceserie eveneens een benzineklassement. De prijs van een VW Funcup eenzitter bedraagt 37.990 Euro exclusief BTW. De 25 Uren van Francorchamps op 11/12 juli a.s. vormt natuurlijk het hoogtepunt op de kalender.

dunlop_sakerO
Ook de Sakers worden in de Dunlop Maxx Endurance Cup verwacht.

Dunlop Maxx Endurance Cup
De Dunlop Maxx Endurance Cup biedt evenals in 2008 een aantrekkelijke kalender. De eerste wedstrijd start op 5 april a.s. op Spa Francorchamps. De Dunlop Maxx Endurance Cup kalender is als volgt:

4-5 april: Dunlop First Race Francorchamps
25/26 april: Belgian Race Kick Off
14 juni: 500 KM van Zolder
17/18 juli: Zolder Super Prix
12/13 sept Zolder Truck Grand Prix
24/25 okt: ADAC Rennen Oschersleben
14 november: 10 uur Zolder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet