Retro

Retro: Groeten uit Jérez en Portimão, deel 2: Algarve Classic Festival

algarve-sat-5

Na de overvloed aan zon op Jérez volgde de zondvloed van Portimão: uitgerekend in de drie dagen van het Algarve Classic Festival besloten de Portugese weergoden dat het uit moest zijn met de extreme droogte van de weken daarvoor. Zo werd het evenement op de Autódromo do Algarve een natte affaire, allerminst geholpen door het te strakke tijdschema, diverse organisatorische missers en de druk van zowel ELMS als MotoGP aan weerszijden van het weekend. De deelnemers maakten er gelukkig het beste van en dat is goed te zien in de volgende impressie.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Mattijs Diepraam & Carlo Senten

algarve-thu-1

De Autodrómo ligt letterlijk in the middle of nowhere, de weg gaat er speciaal naartoe. Dit is het uitzicht als je wegrijdt bij het vijfsterrenhotel naast de baan. Verderop zagen de heuvels zwartgeblakerd, een teken dat de droogte in vlammen had huisgehouden.

algarve-tue-2

Dit zie je als 180 graden draait: het Algarve Race Resort.

algarve-tue-1

Met binnen uiteraard van alles dat aan de helden van weleer doet denken. De gymzaal was vernoemd naar Ayrton Senna, het restaurant naar Nelson Piquet en de bar naar Stefan Bellof.

algarve-wed-1

Op dinsdag dronken vader en zoon in arren moede de hele middag bier in de Bellof-bar, maar wat moet je op woensdag doen als je geen trek hebt in al het toeristisch moois op een steenworp afstand? Dan ga je maar sleutelen op het parkeerterrein van het hotel... Want: twee minuutjes rijden naar het circuit, maar niemand mocht er nog op. De holding area naast het circuit begon aardig vol te lopen.

algarve-thu-2

Donderdag, eindelijk hebben de eerste teams hun kamp opgeslagen: ze mochten er vanaf het middaguur in nadat diverse ELMS-teams (waaronder Proton en United Autosports) tot woensdag bleven testen.

algarve-thu-3

Alleen de vrachtwagens mochten er woensdagavond al in.

algarve-thu-4

Snel uitpakken dan maar, nu de zon nog schijnt en dezelfde middag nog een testsessie is ingepland.

algarve-sun-1

Verderop in het weekend was er weinig belangstelling meer voor het zwembad dat is ingeklemd tussen pitgebouw en restaurant/mediacentrum.

algarve-thu-5

Of is die 'scrutineering bay' in het zwembad te vinden?

algarve-thu-6

Gary Spencer van CRC had weer Cobra's en Mustangs meegenomen.

algarve-thu-7

Van popnagels worden we altijd blij.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet