Retro

Retro: Aanschuiven bij Wichard Theunissen

E20 HGPZ 569

"Nu even geen Manta-grappen..." Dat was wat iemand mij zei toen ik vertelde dat ik een afspraak met Wichard Theunissen had. Wichard racet met zijn trouwe Manta in het NK GTTC. Ooit begonnen met de Touristenfahrten op de Nürburgring, met onder andere zijn huidige race-Manta. Op dat moment was het een Ringtool op kenteken. Samen met een grote groep vrienden delen ze de liefde voor snelle en opmerkelijke auto's.

Tekst en foto's: Erik van der Schaaff

Na het ringracen werden het heuvelklims en passen rijden in de Alpen. Bij één van deze uitstapjes raakte de Manta zijdelings de berg en belandde deze in de spreekwoordelijke hoek waar Wichard hem uit haalde. De Manta is echter niet zijn eerste of zijn laatste grote liefde. In een paar zinnen noemt hij een hele reeks auto's op die hij heeft gehad. Wat bleef hangen, waren een Tiger-kitcar en zijn grote liefde, een C-Kadett coupe die als rallywagen werd opgebouwd. "Zo mooi dat deze nooit een rallypad betreden heeft", lacht hij.

IMG 3929

"Het is een raar jaar geweest, met maar één raceweekend, de Historische Grand Prix. Het was weer een heerlijk weekend, jammer dat we maar twee races hadden. In een ander raceweekend hebben we vaak drie races. Dus minder wachten en meer rijden. We hebben afgelopen winter veel aan de auto verbouwd en gewerkt. Dit seizoen hadden we veel willen testen en ons duidelijk willen verbeteren ten opzichte van de Ascona van Rob (de Laat, EvdS). We moeten als Opel-mannen opkomen tegen een overmacht aan Escorts. Leuk ook is de oude, nieuwe Kadett van Ruben de Bruijn."

IMG 7130

"Nee, ik race nog niet lang, slechts twee jaar. Velen geloven dat niet, maar ik denk dat mijn ervaring op de Ring vooral heeft bijgedragen aan mijn rijervaring. Het is daar vooral het circuit leren kennen en de baan in je opnemen en dan lijnen rijden. Maar ik heb nog genoeg te leren, het is een schitterende hobby."

IMG 7131

"Deze winter gaan we weinig doen. De beide auto's staan bij een vriend in de showroom als blikvangers. En in maart zien we wel weer!"

IMG 7132
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet