Retro

Retro: Publiek toch weer beperkt welkom bij Historic Grand Prix

hgp2018-sat-26

Na de aanvankelijke bekendmaking dat de Historic Grand Prix van 2020 zonder publiek zou plaatsvinden, is vandaag de kaartverkoop voor het evenement toch weer van start gegaan. Het aantal tickets is wel gelimiteerd en er zijn alleen dagkaarten te koop.

Tekst & foto's: Mattijs Diepraam

Het besluit van co-organisatoren Circuit Zandvoort en de HARC spiegelt de situatie zoals die inmiddels in het Verenigd Koninkrijk bestaat, waar circuiteigenaar MSV eveneens beperkt publiek toelaat tot de evenementen op Brands Hatch, Donington Park en andere MSV-circuits.

In tegenstelling tot in Engeland maakt de Historic Grand Prix wél paddocktoegang mogelijk, maar dan met looproutes met eventueel eenrichtingverkeer. De paddocks zullen minder zijn 'aangekleed' dan tijdens eerdere edities van de HGP. Weekendkaarten zijn niet verkrijgbaar, alleen dagkaarten à 25 euro.

hgp2018-sat-7

De Historic Grand Prix van 2020 kent nog steeds een vol programma van 12 raceklassen. Daar zitten ook de vijf Masters-klassen bij, waaronder de twee FIA-kampioenschappen en de nieuwkomer voor Zandvoort: de Masters Endurance Legends. Masters Historic Racing heeft al laten weten dat het graag naar Zandvoort komt.

Ook de FIA Historic Formula 3 European Cup gaat gewoon door zoals gepland, net zoals publieksfavoriet Historic Formula 2 nog altijd acte de présence zal geven.

Intussen heeft de AvD laten weten dat de Oldtimer-Grand-Prix op 7-9 augustus doorgaat. Vooralsnog wordt er geen publiek toegelaten, maar dat kan op het laatste moment veranderen. Al aangeschafte toegangsbewijzen blijven geldig voor 2021, mocht het een evenement achter gesloten deuren blijven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet