Retro

Retro: Grote belangstelling voor boekpresentatie Wim Loos

boekpresentatie-wimloos-20

Tot de buitendeur stonden ze gisteren, voor de presentatie in het Zandvoorts Museum van de langverwachte biografie van Wim Loos, het zo jong gesneefde talent van de jaren zestig. De enorme opkomst was hartverwarmend voor auteurs Rob Petersen en Olof van Joolen en uitgever Gerrie Hoekstra van AUTOSPORT.NL. Hun boek 'Wim Loos, de onvervulde belofte van een natuurtalent' is nu al een verkoopsucces – en de ontvangst van de inhoud door publiek en de autosportpers was al even gunstig.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam & René de Boer

boekpresentatie-wimloos-1

Twee toepasselijke auto's wachtten de bezoekers al voor de deur op: de bedrijfsauto van uitgever AUTOSPORT.NL en de Bertone van Alfa-liefhebber Jan van der Linden, die weer doet denken aan de GTA van Team Slotemaker waarmee Wim Loos destijds naam maakte.

boekpresentatie-wimloos-2

De grote zaal van het museum stond al helemaal vol, terwijl we toch behoorlijk op tijd waren. Sterker nog, volgens het museum waren er nog nooit zo veel bezoekers tegelijk geweest!

boekpresentatie-wimloos-3

Journalistieke nestor Pim van der Werd in gesprek met de Den Blankens. Jan den Blanken had voor het boek uiteraard de nodige resultatenlijsten aangeleverd.

boekpresentatie-wimloos-4

Het was de voorlaatste dag van de tentoonstelling over Dries van der Lof, Jan Flinterman én Wim Loos, dus die konden de bezoekers meteen meepakken.

boekpresentatie-wimloos-5

Schrijvers onder elkaar: Olof van Joolen in gesprek met Koen Vergeer. Op de voorgrond praat René de Boer met liefhebber en verzamelaar Pieter Zaanen.

boekpresentatie-wimloos-6

En nee, de schrijvers hadden niet even de ruisende zee opgezocht voor hun onderonsje...

boekpresentatie-wimloos-7

Liefhebbers in hart en nieren: Romain Moormann in gesprek met Douglas Noordhoorn.

boekpresentatie-wimloos-8

De uitgelaten uitgever. Gerrie Hoekstra genoot van elk moment.

boekpresentatie-wimloos-9

René de Boer – mede-oprichter en redacteur van AUTOSPORT.NL, alsmede eindredacteur van het boek over Wim Loos – nam de hem vertrouwde rol van spreekstalmeester op zich. Hij vertelde dat hij eerder op de dag had laten weten naar een boekpresentatie onderweg te zijn. "O, zeker over Max Verstappen?" zei zijn gehoor. Maar nee, gelukkig gaan er gelukkig ook nog autosportboeken níet over Max Verstappen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet