Retro

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix Zandvoort 2019 (1)

IMG 2901
De Historic Grand Prix had voor jong en oud genoeg te bieden!

Drie dagen lang waren 'The boys' weer 'back in town', voor de achtste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort in zijn huidige vorm. Na in de zeven voorgaande jaren verwend te zijn geweest met heerlijk nazomerweer was het nu af en toe wat wisselvallig, maar dat maakte het plezier er niet minder om. Integendeel, want we genoten samen met den tienduizenden bezoekers volop van al het moois wat er op en naast de baan te zien was. Op de wedstrijden gingen we al uitgebreid in via ons eveneens zeer goed bezochte liveblog, maar er was natuurlijk nog veel meer. Reden om nog eens uitvoerig terug te komen op de Historic Grand Prix Zandvoort via deze eerste 'Groeten uit'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/René de Boer

IMG 6244

De Grand Prix (de moderne dan, in dit geval), leeft in het dorp! Overal komen weer oude stickers naar boven.

IMG 6245

De eerste t-shirts zijn ook al bedrukt.

IMG 6425

Trees Spee, bekend van de Mickey's, bracht heel wat oude raceposters mee, die in de box van de Nederlandse Autorensport Vrienden veel belangstelling vonden.

IMG 6464 2


Natuurlijk trok ook het Zandvoorts Museum met de speciale tentoonstelling over de Nederlandse Grand Prix-geschiedenis dit weekeinde veel publiek!

IMG 6284

Peter Oberndorfer was er in het eerste jaar van de DTM al bij met een Alfa Romeo GTV en racete vervolgens met allerlei Opels, van Kadetts tot de dikke Omega 3000. 'Obi', zoals hij overal bekend staat, is alweer decennialang werkzaam voor Audi, maar racete tot dit weekeinde nog nooit eerder op Zandvoort. Daar kwam nu verandering in, want hij bracht een originele ex-Willi Bergmeister-Audi Coupé aan de start, met dat prachtige roffelende vijfcilindergeluid.
 

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2019 12:38

  Erg leuk weer!

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 11 september 2019 12:40

  Mooi overzicht.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2019 13:02

  Misschien een paar filmpjes ?

  • 1
  • 13
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2019 15:15

  Ziet er toch bijzonder leeg uit allemaal.

  • 11
  • 0
   
  Niels vd Peet 11 september 2019 16:02

  @anonieme gebruiker : Het was allerminst leeg op het circuit afgelopen weekend. Maar naast de foto's staat er ook tekst bij en daarin staat o.a. dat René de Boer in alle vroegte al op het circuit was. Ja, dan is het nog niet zo druk nee..... En toen het wél druk werd, was René de Boer zelf ook druk met een (prima!) liveblog van liefst drie dagen.

  • 0
  • 0
   
  Martin Philippo 11 september 2019 20:25

  Leuk!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 13 september 2019 13:33

  In basis is het een mooi evenement, maar de organisatie in Zandvoort blijft toch echt beneden niveau. Met name de wedstrijdleiding stapelt fout op fout met het starten en aan de gang houden van wedstrijden. Ben blij dat ik niet meer race, want met 75% van de racetijd gaat verloren door verkeerd starten, safety cars, rode vlaggen en wat er nog meer de revue gepasseerd is. Ik ben zeker een hele grote voorstander van veiligheid, maar je kunt ook echt doorslaan door bij elke kiezel die verkeerd ligt er een safety car uit te sturen. Als ze deze fouten volgend jaar met de Formule 1 ook blijven doen wordt het denk ik een eenmalige exquisitie. Misschien moeten ze eens meelopen met een organisatie als van de Oldtimer GP in Duitsland of een van de vele evenementen in Engeland. Die weten hoe het werkt.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet