Retro

Retro: Groeten van de State of Art Historic Zandvoort Trophy

E19-HZT-670

Erik van der Schaaff en Eric van den Heuvel waren het afgelopen weekend bij de State of Art Historic Zandvoort Trophy in samenwerking met het 402 Nationaal Oldtimer Festival. Zij kwamen met het volgende materiaal naar huis en deden zoals gebruikelijk de uitgebreide groeten.


IMG 0001


Niet alleen een historische wagen, maar ook een rijke historie van bezochte evenementen gezien alle stickers op het dak. Dit weekend kwam er weer eentje bij.

IMG 0002

Tussen alle mooie klassiekers op het paddock stond deze fraai gepoetste Volvo P444 L, een voormalig deelnemer aan de Noordkaap Challenge. Wie ook nog wil sponsoren moet snel zijn want alle plekjes zijn zo goed als vergeven.


IMG 0003

De eigenaar van deze zeldzame MGA Twin Cam, er zijn er nauwelijks meer dan 2.000 van gebouwd, heeft er voor gekozen zijn Engelse sportwagentje volledig origineel te houden. In plaats van een verse laag verf heeft de wagen nog steeds dezelfde laklaag als toen deze in 1958 uit de fabriek rolde, al heeft de tand des tijd wel de nodige sporen achtergelaten. De commentaren van de bezoekers waren verschillend. Je houdt er van of je houdt er niet van.
    IMG 0004

Op de paddock zagen we ook een aantal kitcars zoals deze Dutton Sports uit 1985. Een snel karretje dat met ruim 100 pk uit een twee liter blok en een gewicht van 470 kilogram een ideaal automobiel is om je tijdens track days mee uit te leven op het circuit.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet